Annonce
Randers

Forælder bag underretning i Stjernehuset: Det havde intet med pædagogmedhjælperen at gøre

Martin Haldrup-Palbjørn, forælder til tre børn i Stjernehuset, er stærkt utilfreds med kommunens håndtering af sagen i Stjernehuset. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Det fælles informationsmøde, som blev holdt for forældre til børn i Stjernehuset, kastede yderligere ni underretninger og tre politianmeldelser af sig. Men i hvert fald én af underretningerne havde intet med sagen at gøre.

Randers: I kommunens redegørelse af forløbet omkring den hjemsendte medarbejder i Stjernehuset i Helsted fremgår det, at der i kølvandet på det informationsmøde, kommunen holdt for forældrene, kom yderligere ni underretninger og tre politianmeldelser.

En af de forældre, som står bag den ene af de ni underretninger, står nu frem og forklarer baggrunden for den bekymring, der dengang var årsag til henvendelsen.

- Når man på det her fællesmøde forklarer, at der er en medarbejder, som er bortvist på grund af pædofilianklager, så kigger man jo med det samme på sine børn og tænker ”er der mon noget her?”, fortæller Martin Haldrup-Palbjørn, der sammen med sin kone har tre børn indskrevet i Stjernehuset.

Det ene af de tre børn havde i en periode døjet med natterædsel, og derfor henvendte Martin Haldrup-Palbjørn sig sammen med sin kone til ledelsen i institutionen dagen efter informationsmødet. På daværende tidspunkt vidste de intet om, hvem den mistænkte medarbejder var.

Forældrene blev efterfølgende sammen med barnet kaldt til en samtale ved kommunen, hvor en fagperson vurderede, at der ingen sammenhæng var med sagen om pædagogmedhjælperen.

- Nu står jeg så i statistikken om, at der kom flere henvendelser efter informationsmødet. På den måde medvirker jeg jo sådan set til, at problemet er blevet gjort meget større, end det reelt set er, siger Martin Haldrup-Palbjørn.

Annonce

Det her fælles forældremøde tolkede jeg mest som et forsøg på at vise handlekraft. Det skabte en masse unødig frygt og frustrationer.

Martin Haldrup-Palbjørn, forælder, Stjernehuset

Kritisabelt møde

Generelt er Martin Haldrup-Palbjørn meget kritisk over måden, hvorpå hele sagen er blevet håndteret fra kommunens side. Det informationsmøde, som forældrene blev indkaldt til 23. april, burde aldrig have været afholdt, mener han.

- Det er fint at holde de involverede parter informeret, men det her fælles forældremøde tolkede jeg mest som et forsøg på at vise handlekraft. Det skabte en masse unødig frygt og frustrationer, og derfor forstår jeg godt de forældre, som stadigvæk er utrygge ved hele situationen, siger Martin Haldrup-Palbjørn.

Han fortæller blandt andet, at direktøren for Børn og Skole i Randers Kommune, Michael Maalø, allerede på forældremødet slog fast, at den mistænkte medarbejder aldrig ville vende tilbage til Stjernehuset.

- Så er det jo klart, at man som forælder tænker, at det er en meget alvorlig sag, siger Martin Haldrup-Palbjørn.

Han understreger, at han personligt ikke er i tvivl om, at den pågældende pædagogmedhjælper burde få lov at genoptage sit arbejde i daginstitutionen.

- Børnene skal selvfølgelig være i fokus, men det er ikke vores opgave som forældre at bestemme, hvem der er ansatte. Juridisk er det et stort problem, at den her medarbejder straffes for nogle beskyldninger, som ikke er sande, fortæller Martin Haldrup-Palbjørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tidligere Visit Randers-ansat bliver vigtig brik i ny turisme-satsning

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];