Annonce
Randers

Forælder efter nyt Helsted-stormøde: Forvaltningen har jaget en skræk i livet på folk

Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Den verserende sag om frikendelsen af en nu tidligere pædofilisigtet pædagogmedhjælper i Stjernehuset i Helsted fik torsdag aften op mod 135 mennesker til at valfarte til et privat opsat stormøde om sagen. Målet var at få løsnet op for noget af den utryghed, der hersker i forældregruppen.

Randers/Bjerregrav: Op mod 130 forældre fra den integrerede daginstitution Stjernehuset, tre politikere, repræsentanter fra BUPL samt den pædagogmedhjælper, som i april blev mistænkt og sigtet for seksuelt overgreb på et barn i institutionen, var torsdag aften samlet til stormøde på en landejendom ved Bjerregrav.

Målet med mødet var at diskutere sagen og den udvikling, der har gjort sig gældende i den seneste tid, efter Østjyllands Politi har valgt at droppe sigtelsen mod den pædofilimistænkte pædagogmedhjælper. En udvikling, der for alvor har været med til at skabe splid og splittelse mellem både forældre, personale og ledelse i Stjernehuset i Helsted samt forvaltningen i Randers Kommune og byrådets politikere.

Og skal man tro en af de deltagende forældre i stormødet, så var det på alle måder en god oplevelse for de tilstedeværende.

- Jeg synes, der var en rigtig fin stemning og god dialog. Der var ingen grimme gloser men mulighed for at stille spørgsmål. Det handlede om at få løsnet op for noget af utrygheden, få diskuteret, hvordan vi får snakket om sagen og håndteret den på en ordentlig måde for børnenes skyld, for det har der virkelig været brug for, siger Heidi Øgendahl Dohn Danielsen.

Annonce

Forvaltningen svigtede

Heidi Øgendahl Dohn Danielsen er selv forælder til en fire-årig pige, der har haft den nu frikendte pædagogmedhjælper som kontaktperson i Stjernehuset, siden hun startede i børnehaven for 14 måneder siden.

- Jeg kender ham ikke personligt. Men mit indtryk er, at han er den mest fantastiske kontaktperson, og vi har aldrig nogensinde haft en finger at sætte på noget. Aldrig, siger hun og fastslår, at hun derfor hører til den gruppe forældre, der gerne ser, at pædagogmedhjælperen vender tilbage til sin hidtidige stilling i Stjernehuset.

Forælderen lægger heller ikke skjul på hendes utilfredshed med Randers Kommunens håndtering af sagen. Især var det stormøde, som forvaltningen indkaldte alle institutionens forældre til i slutningen af april efter hendes mening et gedigent fejlskud.

- De gjorde meget ud af at give udtryk for, at der var tale om noget stort. Rigtig mange forældre gik fra det møde og var meget, meget bange og meget, meget utrygge. Og da det så rent faktisk kommer frem, at han er uskyldig, så hører vi ingenting fra forvaltningen, siger Heidi Øgendahl Dohn Danielsen og fortsætter:

- Når man kører en sag så højt op, så må man også være med til at køre den ned igen. Men det virker, som om man udelukkende har ønsket at feje den her sag ind under gulvtæppet, indtil klagefristen er overstået, "og så kan vi egentlig gøre med den her medarbejder, hvad vi vil". Men sådan et nummer skal de ikke have lov til at lave. Det er simpelthen ikke i orden, siger hun.

Annonce

- Det mest dyrebare vi har

Ifølge Amtsavisens oplysninger findes der også forældre i Stjernehuset, der ikke ønsker den frikendte pædagogmedhjælpers tilbagevenden til institutionen. Ifølge Heidi Øgendahl Dohn Nielsen lod de dog ikke rigtig høre fra sig på torsdagens stormøde.

- Men hvis der er nogle bekymrede forældre iblandt os, så har de min fulde forståelse. Jeg kan godt forstå, at de er utrygge og bekymrede.

Men når du selv er sikker på, at der ikke er hold i rygterne om pædagogmedhjælperen, hvorfor kan du så godt forstå, at andre forældre måske ikke er lige så skråsikre på, at han skal tilbage?

- Fordi vores børn er det mest dyrebare, vi har. Der er ikke noget, vi vil passe mere på i hele verden. Jeg kan virkelig godt forstå, at der er forældre, som på grund af forvaltningens stormøde har fået jaget en skræk i livet. Og hvis man først er blevet bange for en situation, ikke ved, hvordan man skal håndtere den, og ikke kan få de svar, man søger, så kan jeg godt forstå, at man helst ser den, der udløser frygten fjernet. Problemet er bare, at det efter min mening ikke er pædagogmedhjælperen, der er skyld i den frygt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce