Annonce
Randers

Forældre holder protestmøde: Der er sparet nok på specialskolerne

Nete Ankerstjerne (tv) og Helle Koch Jensen er medarrangører af et protestmøde tirsdag 15. november. De frygter for nye besparelser på specialskolerne, og for at handicappede bliver glemt i de kommunale budgetter. Arkivfoto: Annelene Petersen
Forældre frygter for nye besparelser på specialskolerne - og de oplever, at politikerne ikke har øje for de mange randrusianere, der lever med handicap. Derfor vil de samle alle, der er berørt af de besparelser, der kan være på vej med budget 2020 til en fælles protest.

Randers: Omkring 10.000 borgere i Randers er enten handicappede eller pårørende til handicappede. Men politikerne har alt for lidt fokus på denne gruppe randrusianere. Det mener Nete Ankerstjerne, formand for forældrebestyrelsen på specialskolen Firkløverskolen. Sammen med en gruppe andre forældre har hun derfor taget initiativ til et protestmøde i Fritidscentret i Randers tirsdag 15. oktober.

Hun er især bekymret over udsigten til, at specialskolerne ifølge budgetforslaget for 2020 står til at skulle spare - igen.

- Det giver simpelthen ikke mening, hverken for specialskolerne eller for den almene folkeskole, siger Nete Ankerstjerne. Hun har en datter, der går på Firkløverskolen, og to børn, der går i den almindelige folkeskole. Selv om der er sparet på specialskolerne, oplever hun ikke, at der er tilført flere ressourcer til den almindelige folkeskole.

- Randers Kommune har lige meddelt, at de over de næste fire år vil spare 16 millioner kroner på Firkløverskolen og Vesterbakkeskolen. Sammen med de 30 millioner, der allerede er sparet, så bliver det 46 millioner i alt, hvilket svarer til, man faktisk har lukket Vesterbakkeskolen, siger Nete Ankerstjerne om det budgetforslag for 2020, der nu er sendt i offentlig høring.

Derfor er det nødvendigt at stå sammen og forsøge at råbe politikerne op, mener Nete Ankerstjerne.

Annonce

Lærerforening advarer mod besparelser

Heller ikke Randers Lærerforening er begejstret for det forslag til besparelser på specialskolerne, som er en del af budgetforslaget. I høringssvaret fra lærerforeningen står der blandt andet med henvisning til det materiale, der ligger til grund for besparelsesforslaget:

"Der henvises til BDO’s budgetanalyse. En analyse, hvori der er konstateret en række fejl. Ligeledes indgår en anonym kommune i sammenligningsgrundlaget, hvilket må betragtes som useriøst. Der er i det seneste år vedtaget en lang række beslutninger, der har betydet ændringer på specialskolernes serviceniveau. Derfor har skolerne behov for arbejdsro. Yderligere ændringer på specialskolerne i den nuværende situation vil påvirke såvel arbejdsmiljø som elevernes undervisningsmiljø i negativ retning."

Nete Ankerstjerne opfordrer til, at alle der har interesse i forholdene for handicappede borgere i Randers, møder op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce