Annonce
Randers

For første gang i mere end 10 år: Nordjysk firma vil opføre 31 andelsboliger i Randers

Sådan kommer de 31 andelsboliger, som Arne Arnesen Vrå planlægger at opføre i Sporbyen Scandia, til at se ud. Illustration: Krogh Arkitektur
En bebyggelse med 31 spritnye andelsboliger er blandt de nyeste tiltag i Sporbyen Scania i Randers. Bag projektet, som der er store forventninger til, står det nordjyske byggefirma Arne Andersen Vrå.
Annonce

Randers: Sporbyen Scandia skal være hjemsted for de første andelsboliger, der bliver opført i Randers siden før finanskrisen i 2008. Det mener i hvert fald det nordjyske byggefirma Arne Andersen Vrå, som planlægger at opføre en bebyggelse med 31 helt nye andelsboliger i området, der tidligere var hjemsted for Scandias togproduktion i Randers.

Ifølge selskabets stifter og projektudviklingsdirektør, Arne Andersen, er andelsboligprojektet i Sporbyen en oplagt mulighed for at være med til at skabe en boligtype, som er med til at gøre bydelen endnu mere mangfoldig, end der allerede er lagt op til.

- Sporbyen Scandia får familieboliger, seniorboliger og boliger til de mennesker, hvor børnene er fløjet fra reden. Vores andelsboliger får elevator, små haver/terrasser i stueplan og store rummelige altaner på de øvrige etager, og nærheden til fjorden, kolonihaverne og Sporbyens øvrige faciliteter vil være i gåafstand fra bebyggelsen, siger han.

Sporbyen Scandia kommer i de kommende år til at blive omdannet til en helt ny bydel i Randers. Privatfoto
Annonce

Stor efterspørgsel i Randers

Det er ejendomsmæglerfirmaet EDC Poul Erik Bech, som af Arne Andersen Vrå har fået til opgave at sælge de 31 andelsboliger. Og herfra ser man frem til at kunne udbyde flere andelsboliger til de købedygtige randrusianere.

- Andelsboliger er en populær vare, der er stor efterspørgsel på, og som sælger rigtig godt i Randers lige i tiden. Vi har for eksempel lige solgt en i Kristrup og tre-fire stykker i Vorup. Generelt gælder det, at andelsboligerne har forholdsvis korte liggetider hos os, siger Søren Kellberg fra EDC Poul Bech.

Han bekymrer sig derfor ikke over den seneste tids historier om et glohedt andelsboligmarked med voldsomme prisstigninger i Aarhus og København, og banker som ikke længere vil låne deres kunder penge i forbindelse med andelsboligkøb, fordi de risikerer at blive insolvente, hvis renten stiger.

- De problematikker, man oplever i Aarhus og København, er slet ikke gældende her i Randers. Så dyre er boligerne her i byen slet ikke. Og tager man et fastforrentet lån på én procent, så kan man holde boligafgiften nede samtidig med, at man ved, hvad man skal betale de næste 30 år, siger han.

Annonce

94 m2 for 450.000 kr.

De 31 andelsboliger i Sporbyen får alle en god og rummelig størrelse på mellem 94 og 131 kvadratmeter.

Og selvom priserne for boligernes andelsbeviser endnu ikke er endegyldigt fastlagt, så er der ifølge Søren Kellberg lagt op til, at de kommer til at koste et sted mellem cirka 450.000 og 650.000 kroner.

- Vi forventer, at det dyreste andelsbevis kommer til at koste i omegnen af 650.000 kroner. Men for de penge får man jo så også en penthouselejlighed på 131 kvadratmeter, der ligger på 5. sal og har egen tagterrasse, siger ejendomsmægleren.

Hertil kommer de månedlige ydelser, som vil ligge på et sted mellem 4500 og 7000 kroner.

- Vi ser den her andelsboligforening som et godt supplement til alle de ejerboligprojekter, der også kommer i Sporbyen. For at få en andelsbolig skal folk jo ikke binde så stor en del af deres formue, som de skal, hvis de køber en ejerbolig, og vi tror på, at det kan være en fordel, siger Søren Kellberg.

Annonce

Smertegrænsen er 25

De nye andelsboliger i Randers præsenteres for første gang på et informationsmøde, der foregår i Sporbyen Scandia torsdag 24. oktober klokken 17.

Ved mødet deltager Arne Andersen Vrå, Krogh Arkitektur og EDC Poul Erik Bech, som sammen vil præsentere både plantegninger, materialer i projektet og selvfølgelig prisniveauer, ligesom nogle af de generelle spørgsmål til andelsboliger og andelsboligkonceptet vil blive gennemgået.

Og Søren Kellberg håber, at det kommer til at gå hurtigt med at få nogle aftaler på plads med kommende andelshavere.

- Det ligger i projektet et krav om, at der skal sælges et vist antal boliger, før andelsboligforeningen bliver stiftet. Jeg mener, det er omkring 25 boliger, og derfor skal vi selvfølgelig ret hurtigt i gang med salgsarbejdet. Men jeg har tiltro til, at det nok skal lykkes os at nå i mål, siger Søren Kellberg.

Det vil formentlig gå cirka et år fra byggeriet af andelsboligprojektets bliver iværksat, til det står færdigt til indflytning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce