Annonce
Debat

For og imod Overgaards-møllerne

Byrødderne glemmer, at de ved at stå ved vindmølleplanen fastholder borgerne i lokalområdet for vindmøllerne i en situation, hvor vi skal leve i uvished i mange år om, om møllerne kommer eller ej.

Cowi har udarbejdet en rapport, der klart fastslår, og det fremgår ligeledes af VVM-rapporten, at huse/ejendomme, der ligger i en radius af tre km fra møllerne, falder i pris. Alle huse i nærheden af møllerne falder i pris, ikke kun vores, der ligger nærmest møllerne. Det gælder hele området.

De eneste, der profiterer af mølleopsætningen, er lodsejerne, der får disse møller på deres jord.

Havndalområdet vil ligeledes i perioden med nedtagning af de nuværende møller og opsætning af nye få en betydelig støjmæssig belastning i form af omkring 5700 lastbiltransporter til og fra mølleområdet.

Beboerlistens Kim Kristensen var næsten fornærmeret over, at der kunne opstå debat om projektet. Er det ikke samme parti, som revsede DF-S-V for ikke at respektere borgernes høringssvar?

Bjarne Overmark påstod, at berørte naboer var blevet kompenseret meget generøst af projektmagere? Hvad er der lovet? Har projektmagerne kun stillet naboerne noget i udsigt, når projektet bliver realiseret?

Realiteten er, at kun ganske få (tre af ejendommene udover lodsejerne) har indgået forlig med Windestate. 10 ejendomme har ikke fået noget tilbud om kompensation. De oplever allerede nu, at de ikke kan belåne deres ejendomme.

Så er du bosat i området ved Overgårds-projektet, bør du nøje overveje, hvor du sætter dit kryds. Undersøg, om din lokale byrådskandidat støtter dette projekt.

Vi kunne også vælge at give pengene til ansættelse af flere "lokale" sygeplejersker, skolelærere, pædagoger eller plejehjemspersonale i Randers Kommune.

Så ville pengene (i form af betalt skat) også blive i kommunen, og børn og ældre ville få en bedre pasning/undervisning i stedet for at fylde lommerne på ganske få lokale lodsejere.

Vi kan ikke løse verdens klimaproblemer med disse møller. Den del, disse møller bidrager med, svarer til, hvad Kina øger deres udledning med på tre uger. Så tro ikke, vi ændrer det store billede. Det er desværre en dråbe i havet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Randers

Randers-kampagne rammer tidsånden: Flyt på landet og få plads og rum til dine drømme

Randers FC

Randers FC uden profil mod AGF - avisens bud på startopstillingen

Annonce