Annonce
Randers

For tredje år i træk: Søstre bruger fritiden på at skaffe penge til Knæk Cancer

Andrea og Alberte poserer med deres smykker. Foto: Designfotografen

Alberte og Andrea sælger deres hjemmelavede armbånd og øreringe til fordel for Knæk Cancer-ugen

Annonce

Harridslev: I disse uger bruger Alberte (11) og Andrea Lindstrøm (8) meget af deres fritid på at male og samle deres egne armbånd og øreringe. Smykkerne bliver solgt - og alle pengene går til Knæk Cancer-indsamlingen, der kulminerer med et stort tv-show lørdag i næste uge. For to år siden fik Alberte ideen til projektet - med ambition om at tjene 300 kroner. Succesen slog dog til med det samme, og i 2016 nåede hun op på at kunne donere 12.000 kroner til kræftforskningen.

- Det var ganske overvældende. Folk hørte om projektet. Og i 2017 fik vi 41.500 kroner i kassen, som vi donerede ved det store tv-show, fortæller Alberte, der sidste år fik hjælp fra sin lillesøster Andrea til at producere de mange smykker.

- Og nu giver vi os selv lov til at sigte højt, så vi håber på at runde de 50.000 kroner i år, fortæller deres mor, Marie Lindstrøm.

Jeg bliver så glad, at jeg næsten begynder at græde indeni, når mine klassekammerater deler billeder af mine armbånd. Og når en mor fortæller om en pige, der siger, at hun er stolt af at gå i klasse med mig

Alberte Lindstrøm, initiativtager til familiens Knæk Cancer-projekt
Andrea og Alberte Lindstrøm i fuld gang med at male Knæk Cancer-logoet til deres armbånd. Foto: Morten Lund
Annonce

Logo på krympeplast

I år er udvalget af smykker udvidet til også at omfatte øreringe, der ligesom armbåndene består af plastskiver med Knæk Cancer-blomsten. Flere timer hver dag sidder de to piger hjemme ved køkkenbordet og maler blomsterne på femkrone-store skiver af krympeplast. Efter en tur i ovnen er armbånds-dekorationen så nede på en størrelse som en 50-øre, som bliver monteret med en lædersnøre.

- Jeg regner med, at vi i år skal producere 1000 armbånd og 500 sæt øreringe, vurderer Alberte.

- Flere! Vi er allerede oppe over de 700, lyder det fra Marie Lindstrøm, som tager sig af at pakke og sende de mange smykker.

Armbåndene koster 25 kroner, men et sæt øreringe kan erhverves for 50 kroner.

- Men rigtig mange af vores kunder betaler lidt mere for deres smykker, end vi siger, at de koster. Ligesom vi får en smule donationer fra nogle lokale butikker. Og så bliver vi selv dygtigere til at lave smykkerne, så kvaliteten bliver bedre.

En lille hilsen, der bliver vedlagt de smykker Alberte og Andrea sender til deres kunder over hele Danmark. Foto: Marie Lindstrøm
Annonce

Landsdækkende salg

Fra Harridslev har fortællingen om de to pigers private cancer-indsamling bredt sig. Først til Randers, hvor en bred vifte af detailforretninger sælger smykker i disse uger. Og videre til hele landet via Facebook, Instagram og omtale i aviser og tv.

- Når jeg i dag sender armbånd og øreringe til kunderne, er det hele Danmark, der står på pakkerne, fortæller Marie Lindstrøm.

Og det er en stor tilfredsstillelse for de to piger at kunne bidrage til den landsdækkende cancer-indsamling.

- Jeg bliver så glad, at jeg næsten begynder at græde indeni, når mine klassekammerater deler billeder af mine armbånd. Og når en mor fortæller om en pige, der siger, at hun er stolt af at gå i klasse med mig, fortæller Alberte.

Annonce

Måske sidste gang

Alligevel er 2018 måske sidste gang, Alberte og Andrea kaster sig ud i deres projekt.

- For selvom det giver en rigtig god fornemmelse at se vores cancer-konto vokse, betyder arbejdet med at lave smykkerne, at vi ikke får så meget tid til vores venner. Det er også hårdt.

Arbejdet med at lave de store mængder armbånd og øreringe strækker sig over fem travle uger - mens selve salget fylder tre efterårsuger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce