Annonce
Østjylland

Forargede badegæster: Hvorfor ligner vores strande en svinesti?

Århusianske badegæster vil meget gerne rydde ordentligt op efter sig selv, men det er ikke muligt, da skraldespandene mange steder er overfyldte, og derfor flyder det med skrald omkring spandene som her på Moeasgård. Privatfoto
Aarhus Kommune følger løbende skraldesituationen på de tætpakkede århusianske badestrande.
Annonce

AARHUS: Engangsgrill, store poser med madaffald, sodavandsdåser og brugte kaffekrus.

Det flyder med affald på badestrandene ved Aarhus, og det er ikke kun efter en sen nattefest på stranden. Århus Stiftstidende beskrev i fredagens avis, at det varme vejr har trukket mange badegæster til Bellevue, og at det ikke er alle, der er gode til at rydde op efter sig selv. Derfor flyder de grønne områder med skrald og madaffald sidst på dagen.

På Bellevue er der normalt 20-25 spande, og så er der sat ekstra 14 op i sommervarmen, Men det er tydeligvis ikke nok.

Efter avisen bragte artiklen fra Bellevue er det strømmet ind med henvendelser om, hvilke andre strandområder, der har samme problem. Og mange stiller spørgsmålet, hvorfor Aarhus Kommune ikke bare sætter flere eller større skraldespande op.

Århus Stiftstidende har blandt andet fået henvendelser vedrørende stranden ved Åkrogen og Moesgård, hvor flere strandgæster skriver, at de meget gerne vil rydde ordentlig op efter sig selv, men at skraldespandene er overfyldte selv midt på eftermiddagen, og derfor er de nødt til at sætte affald ved siden af spanden.

Ligesom mange strandgæster er forarget over, hvordan svineriet breder sig på de århusianske strande.

Aarhus Kommune følger løbende situationen på de århusiansle strande og vil tilpasse alt efter behov. Privatfoto
Annonce

Kommunen tjekker Moesgård idag

Afdelingsleder for grønne områder ved Aarhus Kommune, Andy Tomes, fortæller, at kommunen følger situationen løbende.

- Jeg har været i kontakt med vores entreprenører de seneste dage, og jeg tager selv til Moesgård i dag for at se, hvordan det ser ud. Vi holder løbende øje med behovet på de århusianske strande, og ændrer det sig, så tilpasser vi selvfølgelig løbende, siger Andy Tomes, der samtidig understreger, at der hver morgen bliver ryddet op på stranden og fjernet skrald, så der er rent, når nye gæster kommer.

- I år er nogle strande måske mere belastede, fordi Den Permanente er lukket, så det kan ændre folks adfærdsmønster. Men er der behov for tilpasning, så gør vi selvfølgelig det løbende, som sagt vil jeg selv tage til Moesgård og se på forholdene i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce