Annonce
Leder

Forbilledligt. Sådan skaber man sammenhold

Selv om vi lever i en kold periode, hvor vi ikke må være sammen i større antal, hvor vi ikke må kysse og kramme, hvor vi ikke engang må give hinanden hånden, stortrives varmen alligevel i vores hjerter, og midt i den mørke coronaepidemi er der masser af energi at hente i den enorme hjertevarme, vi oplever overalt i vores samfund i disse barske dage og måneder.

Konstant hører, ser og læser vi om verdensborgere, danskere, kronjyder og djurslændinge, der foranlediget af den værste krise i verden i dette århundrede føler, at nu må vi hver især gøre, hvad vi kan for at hjælpe hinanden. Det ligger lige for, at vi hjælper hinanden ved at beskytte hinanden, passe på hinanden, ved at følge myndighedernes anvisninger og respektere deres advarsler. Vi bliver mest muligt hjemme, vi holder afstand, vi vasker hænder, vi spritter af, vi nyser og hoster i et engangslommetørklæde eller ærmet. Og det ligger lige for, at vi hjælper vores ældre, svage og syge medmennesker med indkøb blandt andet.

Knap så meget lige for ligger alle de mange andre rørende og hjertevarme handlinger, som masser af mennesker i samfundet omkring os finder på i den vanskelige periode, vi gennemlever netop nu. Eksemplerne er mange, og alle som en hjælper de os over på den anden side af coronakrisen, fordi de minder os om alle de varme følelser, vi har for hinanden, men måske glemmer at bringe i spil, når velstandssamfundet drøner derudad med cognac og høj cigarføring.

Et enkelt men godt eksempel på den gode gerning, der skal glæde andre, er den positive humørvirus, som idrætsforeningen i Auning i disse dage smitter byen med. Vores by gør altid noget godt for os, så nu vil vi gøre noget godt for vores by, har de besluttet i idrætsforeningen, som nu samler lokalsamfundet omkring sig og samler penge ind, så foreningen kan forære de ældre på plejehjemmet et påskeæg, så foreningen kan hjælpe med at holde liv i byens idræts- og kulturcenter, så foreningen kan belønne dem, der handler lokalt i butikkerne i Auning.

Forbilledligt. Sådan skaber man sammenhold.

Midt i den mørke coronaepidemi, er der masser af energi at hente i den enorme hjertevarme, vi oplever overalt i vores samfund i disse barske dage og måneder.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce