Annonce
112

Forbud mod grupper: Politiet bestormet med anmeldelser i det gode vejr

"Hold afstand," er forårets motto. Og weekenden igennem har Østjyllands Politi fået masser af anmeldelser på at folk ikke gør det. Foto: Axel Schütt
Politiet fik i weekenden massevis af henvendelser fra borgere og for store grupper, der ikke holdt afstand. Ingen fik bøder.
Annonce

AARHUS: Politiets telefon stod stort set ikke stille i weekenden under det gode vejr i Aarhus og Østjylland. Borgere kimede ind med anmeldelser om, at påbuddet om at mødes i større grupper blev overtrådt.

- Vi fik rigtig, rigtig mange anmeldelser. 20-30 om dagen. Men der blev ikke givet bøder. Når vi kom ud til større grupper, blev der lyttet, siger pressemedarbejder Anne Tiedemann, Østjyllands Politi til Stiften.dk.

Folk måtte i det gode forårsvejr ikke samles i større grupper på mere end 10 personer. En stribe legepladser var lukket ned rundt i Marselisborg Skov og andre steder. Caféer og barer var som bekendt lukket ned på grund af coronakrisen.

- Når vi mødte op, lyttede folk. For eksempel var der nogle steder større grupper, som spillede fodbold. Der blev lyttet, når vore patruljer nåede frem. Derfor blev der ikke udstedt bøder, siger pressemedarbejderen hos Østjyllands Politi.

Det kan koste en bøde på 1000 kroner ikke at overholde påbudene, der er udstedt af myndighederne på grund af coronakisen.

- Vi mener ikke, at folk er hysteriske med deres anmeldelser af de mange episoder, men folk er til gengæld meget opmærksomme på, hvad der sker i disse tider. Det er derfor, vi får så mange anmeldelser, siger Anne Tiedemann fra Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce