Annonce
Sport

Foreningsfodbolden er tilbage efter nedlukning: DB-børn snørede igen støvlerne – se alle billederne

Dronningborg Boldklubs U7-drenge var blandt dem, der genåbnede klubbens fodboldafdeling mandag eftermiddag efter mange måneders nedlukning. Foto: Annelene Petersen
Genåbningsdagen for udendørs idræt vakte glæde på kunstgræsset i Dronningborg, hvor klubbens U7, U12 og U13-drenge var de første til at snøre støvlerne efter den lange nedlukning. Amtsavisen var med ved gensynet.

Fodbold: Seks drenge løb rundt med et par bolde på kunstgræsset i Dronningborg, mens en anden forsøgte at sende sin basketball i kurven nær parkeringspladsen.

Det osede ikke ligefrem af genåbningseufori, da avisen dukkede op ved DB's klubhus på Udbyhøjvej mandag eftermiddag, men som klokken nærmede sig 17, kørte forældre til forventningsfulde fodbolddrenge paradekørsel til aflæsning.


Det er helt fantastisk at have liv på banerne igen. Vi har glædet os til det og er jo bare vildt begejstrede.

René Bauer, fodboldformand i Dronningborg Boldklub


Myndighederne gav i sidste uge grønt lys til, at udendørs idræt i foreninger måtte genåbne i forsamlinger op til 25 personer fra 1. marts, og den nyhed vakte blandt andet glæde i Dronningborg.

- Der var vild jubel. Jubelscenen var nærmest, som da de danske håndboldherrer vandt VM for nyligt, sagde Janni Thomassen gennem en nedrullet bilrude.

Janni Thomassen glædede sig over, at hun igen kunne køre sin søn til fodboldtræning. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Hård tid

Janni Thomassen bragte sin 12-årige søn Noah Møller til årets første fodboldtræning på klubbens U13-hold.

- Det har været en hård tid, for vi har kunne mærke, at han har savnet træningen og kammeratskabet, som de normalt har i løbet af ugen. Vi har trænet lidt med ham, men det er jo ikke det samme, sagde hun, inden sønnen gik med holdkammeraterne op på træningsbanen.

I tre inddelte områder fik i alt 40 børn igen en fodbold for fødderne, og fornøjelsen var åbenlys.

- Jeg har været vant til at se mine venner online, så jeg har virkelig glædet mig til i dag, lød det fra Noah Møller efter en time på kunstgræsset iført favoritklubtrøjen fra engelske Chelsea.

Med en scoring og en 3-1-sejr i den afsluttende kamp, var han svært tilfreds med gensynet.

Annonce

Begejstret formand

Synet af de unge drenge i europæiske topklubbers uniformer varmede også fodboldformand René Bauer.

- Det er helt fantastisk at have liv på banerne igen. Vi har glædet os til det og er jo bare vildt begejstrede. Bestyrelsen herude har arbejdet med at sætte vores indendørs faciliteter i stand, så det også står skarpt, når vi kan åbne for den del, sagde René Bauer.

Dronningborg Boldklub råder over cirka 450 fodboldspillere, som alle vender tilbage i løbet af ugen.

Den lange nedlukning har kostet foreningsmedlemmer rundt omkring, men i fodboldafdelingen i Dronningborg har loyaliteten været overvældende. Fra spillere og sponsorere.

- Folk har været forstående. Vi forventer at køre videre på samme niveau, som inden coronaen ramte, fortæller René Bauer, der ved indgangen til 2021 har gjort formandscomeback i Dronningborg Boldklub efter et par års fravær, hvor Brian Carlsen har stået i spidsen for fodboldafdelingen.

Fodboldens corona-regler

Pr. 1. marts 2021 er det tilladt at forsamles op til 25 personer i forbindelse med udendørs idrætsaktiviteter i foreninger. En række forhold skal dog stadig være opfyldt:

- Forsamlingsloftet på 25 personer gælder både for træning og kamp.

- Forsamlingsloftet på 25 personer gælder for alle aldersgrupper.

- Forsamlingsloftet på 25 personer gælder kun for den organiserede foreningsidræt.

- I de 25 personer tæller trænere, dommere og udskiftere også med.

- En træner må ikke stå for træningen af mere end én træningsgruppe af gangen. Træneren tæller med i de 25 personer, som en gruppe må bestå af.

- Tilskuere ved idrætsaktiviteter er ikke tilladt.

- Al indendørs idræt og foreningsaktivitet skal holdes lukket.

- Omklædningsrum, toiletter og opbevaringsskure kan holdes åbne for kortvarig brug, men ikke for anden ophold. At tage bad i omklædningsrum er ikke tilladt.

- Klubhuse skal fortsat holdes lukket.

- Professionel fodbold er fortsat undtaget forsamlingsforbuddet.

Annonce

Tissepause

Selv klubbens purunge U7-drenge trodsede genåbningsdagens blot tre grader og knoklede på, så drikkedunkene var uundværlige.

Et kvarter inde i træningen måtte en håndfuld også lige op på skråningen og træde af på naturens vegne. Sådan klarer man det, når færrest mulige træningsminutter skal gå til spilde.

- Et godt billede, I gik glip af der, lød det bag et grin fra Kasper De Choen, som træner U7-drengene i Dronningborg.

En ubetinget glædesdag i fodboldklubben.

- Jeg er lykkelig på børnenes vegne. Jeg har selv en søn på holdet, og man kunne virkelig mærke, at børnene havde savnet at se hinanden og spille fodbold. De flåede boldene ud af nettet og gik i gang. De kunne huske, hvem jeg havde lovet, de skulle være på hold med for flere måneder siden. Det siger vel en del, sagde Kasper De Choen efter årets første træning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce