Annonce
Randers

Forkælelsesaften i Turbinen for særligt inviterede

45 avislæsere fik en sjældent intim oplevelse på en to timer lang rundvisning på spillestedet Turbinen. Foto: Annelene Petersen

Avisens abonnenter kom tæt på det suveræne spillested - og på de personer, der arrangerer og anmelder koncerterne.

Randers: Vi kalder det for noget så flot som forkælelsesarrangementer for avisens abonnenter - dem som vi værdsætter, og som vi ikke kan få for mange af.

Vi har gennemført flere forskellige af slagsen, og mandag aften var turen så kommet til et besøg "Bag om Turbinen". Dette imponerende rytmiske spillested, som konstant høster rosende anerkendelser - både fra publikum og fra de involverede musikere. Det er også mere end vanskeligt at forestille sig et bedre sted, der både er i besiddelse af nogle suveræne fysiske rammer, og som samtidig satser på et meget højt serviceniveau.

Tilbuddet var annonceret i Randers Amtsavis - efter "først-til-mølle-princippet". En intim aften over to timer for 45 deltagere, der skulle på en rundvisning (også backstage), lytte til nogle kortere og ret så varierede indlæg - samt trakteres med én af de mange forskellige cocktails, som Turbinens velassorterede bar har specialiset ret sig i. Denne gang med en "Dark 'n' Stormy", der er et skønt mix med rom, limesaft, ginger-beer, masser af isterninger samt en limeskive.

Møllen snurrede hurtigt, og der var selvsagt hurtigt udsolgt til dette gratis forkælelsesarrangement, hvor chefredaktør Axel Præstmark bød velkommen i garderoben og herefter overlod ordet til Værkets udviklingschef Sophie Dürrfeld, der førte os rundt i Turbinen og satte ord på det, som vi mødte. Det er et sted, som har så meget godt at byde på, så har man ikke allerede været her, kan det næsten ikke gå hurtigt nok.

Annonce
Der var masser af smil og masser af indblik i spotlysenes skær. Foto: Annelene Petersen

Flotte faciliteter

Den store sal (til 350 stående og 145 siddende) blev inspiceret - også oppe fra scenen. Ad baggange gik turen en tak nedad - til musikernes omklædnings- og hyggerum, der byder på flotte faciliteter. Og direkte videre ind i Turbinens lounge, der er placeret i midterste etage - lige under salen.

Dette smukke rum, der både indeholder et råt og et varmt udtryk, og hvor man blandt andet kan flyde ud i bløde og rustikke læderstole, var herefter rammen om arrangementets sidste time. Cocktailen blev serveret, og så var turen kommet til Turbinens booker Jørgen Holmegaard, der på både informativ og underholdende vis beskrev, hvad det vil sige at være et regionalt spillested (som Turbinen) samt hvilke overvejelser (også taktiske), han er ude i, inden han booker et af de mange bands, der kommer med i Turbinens program.

Randers Amtsavis' rytmiske musikanmelder Ole Eeg var næste oplægsholder og satte ord på de arbejdsbetingelser, man har som anmelder eller fotograf. Om prioriteringen, om forberedelsen, om selve koncerten - og til sidst om det natlige arbejde med at få færdiggjort og redigeret anmeldelsen og få den kædet sammen med de mest relevante fotos.

Til sidst fik vi en skøn smagsprøve på nogle af de mange koncertbilleder, som avisens dygtige fotograf Annelene Pedersen har lagt navn til - i en kombination af ihærdighed, gå-på-mod samt de tilfældigheder, der naturligvis også er i spil, når det rette motiv skal indfanges.

Axel Præstmark afrundede den interessante aften og lovede flere af de populære forkælelsesarrangementer i løbet af 2019 - til jer abonnenter.

Efter at have været stående publikum var der også plads til at sidde ned. Nogle sæder var mere magelige end andre. Foto: Annelene Petersen
Fotograf Annelene Petersen (forrest tv) står bag denne 'ussie'. Bag hende er det Værkets udviklingschef Sophie Dürrfeld, Turbinens booker Jørgen Holmegaard, Amtsavisens anmelder Ole Eeg og forrest chefredaktør Axel Præstmark. Foto: Annelene Petersen
Badet i blåt lys satte Værkets udviklingschef Sophie Dürrfeld ord på de ting, som Turbinen har at byde på. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Allingåbro

Brand i maskinhus

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce