Annonce
Randers

Forlænget nedlukning presser virksomhederne: - Det handler om at undgå at lide likviditetsdøden

Direktør i Erhverv Randers, Jens Enevold Kristensen, opfordrer kommunens virksomheder til at gøre brug af hjælp og vejledning fra Erhverv Randers. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Erhverv Randers opfordrer virksomhederne til at kontakte dem for råd og vejledning. Opfordringen kommer oven på mandagens pressemøde, der presser erhvervslivet yderligere ved at forlænge nedlukningen af Danmark frem til efter påske.
Annonce

Randers: I Erhverv Randers arbejder medarbejderne på højtryk hjemmefra og mødes dagligt over Skype. Der har været nok at se til i den forgangne uge, og med statsministerens udmelding på mandagens pressemøde om, at nedlukningen af Danmark fortsætter frem til foreløbig 2.påskedag, bliver der ikke mindre at se til, forudser direktør i Erhverv Randers, Jens Enevold Kristensen.

- Vi har på vores hjemmeside samlet en oversigt over, hvor man som virksomhed kan få vejledning om corona, blandt andet i Virksomhedsguiden, og selv om man ikke kan mødes med os fysisk, så er der stadig mulighed for at ringe til os eller holde skypemøder med os, siger Jens Enevold Kristensen og opfordrer til, at virksomhederne bruger Erhverv Randers.

- Jeg kunne forestille mig, at mange har brug for overblik over hjælpepakkerne og i stedet for at bøvle, så skal man hellere slå på tråden. Det kan godt være, at vi svarer lidt tøvende, men så kan vi tage fat i sagen og få den undersøgt, siger han.

Annonce

Mangler samlet overblik

Erhvervsdirektøren er i weekenden netop hjemvendt efter en afbrudt safaritur, og han er derfor selv ved at danne sig et overblik over hjælpepakkerne. Men selv om han mener, at de er gode, så er det springende punkt for virksomhederne likviditet.

- Det handler om at undgå at lide likviditetsdøden. Der er ikke nogen, der tænker et år frem, det handler om at få det bedste ud af det nu her, siger han og pointerer, at det også er her, det andet store problem for virksomhederne ligger.

- Uvisheden er frygtelig. Man ved ikke, hvad fremtiden bringer, og hvor længe det varer ved, siger Jens Enevold Kristensen.

Erhvervsdirektøren mener, at man ikke er så langt endnu, at man kan give et samlet overblik over situationen for det randrusianske erhvervliv.

- Det vil jeg helst ikke udtale mig for kategorisk om, for det har vi ikke en fornemmelse af endnu, men det er klart, at detailhandlen er hårdt ramt, og så er der en stor forskel på, om det handler om 14 dage eller tre måneder, siger han.

Han håber naturligvis, at så mange som muligt kommer over coronakrisen med skindet på næsen, og udover at rose hjælpepakkerne, som han slet ikke tør tænke på, hvad erhvervslivet skulle have gjort uden, så er der også ros til Randers Kommune og cityforeningen.

- Randers Kommune har vist en flot vej, og cityforeningen gør rigtigt mange gode ting, siger erhvervsdirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce