Annonce
Erhverv

Forloren hare, flæskesteg og rødgrød med fløde: Nyt dansk spisested slår dørene op

Restaurant Sovsen er ment som et friskt pust i forhold til de mange pizzeriaer og burgerbarer, der allerede findes i byen, fortæller de tre kammerater bag. Foto: Annelene Petersen
Bag Randers' nyeste spisested står tre unge mænd, som vil skabe modvægt til byens mange pizzeriaer og burgerbarer.
Annonce

Randers: I slutningen af 2018 rykkede gourmet-cateringfirmaet Norevent ud af den gamle slagterforretning på Nyvangsvej 94 for i stedet at slå sig ned i nogle større lokaler på Alsikevej. Nu, få måneder senere, er der dog allerede liv i køkkenet på Nyvangsvej igen.

Den seneste tid har tre kammerater knoklet for at forvandle stedet til Restaurant Sovsen, og fredag eftermiddag var de klar til at slå dørene op for første gang.

- Randers vælter i pizzaer og burgere. Vi synes, byen trænger til et nyt pust med nytænkt god, dansk mad. Nu håber vi bare, Randers vil tage godt imod os, siger Bjarke Belmann, der er én af mændene bag stedet.

Menukortet består derfor af blandt andet boller i karry, bøf med bløde løg og en "dagens ret" - og selvfølgelig den danske klassiker: Rødgrød med fløde.

- Hele weekenden kører vi åbningstilbud med forloren hare. Derefter vil "dagens ret" variere, og kan eksempelvis være gryderetter, flæskesteg, oksesteg eller fisk, forklarer Bjarke Belmann.

Randers vælter i pizzaer og burgere. Vi synes, byen trænger til et nyt pust med nytænkt god, dansk mad. Nu håber vi bare, Randers vil tage godt imod os.

Bjarke Belmann, leder af Restaurant Sovsen

Annonce

Konkurrent til Livretten

Konceptet læner sig meget op ad takeaway-restauranten Livretten i Sjællandsgade. I årevis har Livretten nemlig tilbudt gammeldags dansk mad, hvor man enten kan bestille og afhente på dagen, eller man kan indgå i en fast ordning, hvor man får leveret mad fra stedet enten hver dag eller på aftalte ugedage.

Bjarke Belmann lægger da heller ikke skjul på, at Restaurant Sovsen bliver en konkurrent til netop Livretten. I første omgang kommer Sovsen til at fungere som et hvilket som helst andet takeaway-sted, hvor man via hjemmesiden eller telefonen kan bestille mad, hvorefter man enten kan få maden leveret, eller selv kan afhente den. Men på sigt pønser han på at indføre mere faste ordninger for dermed at skabe stamkunder. Måske en slags klippekortsordning.

Ud over at tilbyde maden som takeaway bliver det også muligt at spise på stedet.

- Vi har indrettet en del af lokalet som et hyggeligt lille spisested med otte siddepladser, fortæller han.

Annonce

Inspireret af mor

Bjarke Belmann er udlært kok, og det er ham, der kommer til at stå for den daglige drift samt svede over kødgryderne i køkkenet, hvor han også får hjælp af kokken Peter Soelberg, mens Daniel la Cour som ejer og direktør kommer til at stå for den administrative del af det at drive en restaurant.

Faktisk er Bjarke Belmann, der fylder 30 år denne weekend, helt nyuddannet. Han går dermed direkte fra lærepladsen til egen restaurant, men det skræmmer ham ikke.

- Jeg har altid vidst, at jeg ville åbne min egen restaurant. Jeg har været i lære på Restaurant Sejlklubben og Det Gamle Apothek, og begge steder har jeg fået masser af ansvar, hvilket har rustet mig til at stå på egne ben, fortæller han.

Idéen om, at det skulle være en dansk restaurant, fik han hjemmefra. Og så fik han overbevist sine to kammerater om, at det er lige præcis dét, Randers mangler.

- Jeg har fået min inspiration fra min mor, som altid har lavet meget hjemmelavet, dansk mad, fortæller han.

Annonce

Ansættelser på vej

I første omgang er det de tre unge mænd, der kommer til at køre hele showet på Restaurant Sovsen. Men planen er, at der inden længe skal gang i ansættelserne.

- Her til åbningsweekenden har vi hentet hjælp ind udefra. Men ellers er det os, der kommer til at stå for det hele, indtil vi er kommet i gang og har fundet ud af, hvor travlt vi får, og dermed hvor mange bude og eventuelle andre medarbejdere, vi har brug for at ansætte, forklarer Bjarke Belmann.

Lige nu løber de tre mænd bag Restaurant Sovsen ekstra stærkt, men planen er at få ansat mere mandskab inden længe. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce