Annonce
Randers

Formand for Bevillingsnævnet: Ah, lad os nu se om det går så galt

Iben Sønderup (S)., formand for Bevillingsnævnet i Randers Kommune, mener, at reglerne skal være ens for alle. Pressefoto
Iben Sønderup (S), formand for Bevillingsnævnet i Randers Kommune, mener ikke, det skal være et individuelt skøn om der skal dørmand på eller ej. Er der sent åbent, skal der dørmand på, siger hun.
Annonce

Randers: Det skal ikke være et spørgsmål om det er et roligt sted uden ballade, eller om det er et vandingssted, hvor politiet ofte tilkaldes, som skal afgøre, om der skal være en dørmand på eller ej. Har restaurationen fået tilladelse til den sene åbning, skal der dørmand på. Reglerne skal være ens for alle, mener formand for Bevillingsnævnet, Iben Sønderup (S).

Hun mener ikke, at ekstraudgifterne til dørmænd ligefrem vil koste eksistensgrundlaget for beværtninger i Randers.

- Ah, lad os nu se om det går så galt. Det tror jeg ikke, det gør, siger Iben Sønderup, der heller ikke tror på, at det vil koste mellem 200.000-500.000 kroner om året at opfylde kravet.

- Nej, det lyder meget dyrt. Og restaurationsejeren kan jo bare selv tage uddannelse og stå i døren, siger hun.

Hun kan ikke på stående fod huske, om det er politiet, der har anbefalet reglerne om at restaurationer med alkoholbevilling og åbningstid til klokken 5 skal have autoriserede dørmænd/vagter på.

- Men vi har endelig fået vendt Randers til at være en fredelig by, og det synes jeg, at vi skal værne om. Det her er noget, der gøres for at borgerne kan føle sig trygge og sikre i nattelivet i Randers, siger Iben Sønderup.

- Men du siger selv, at Randers nu er blevet en fredelig by. Hvorfor er det så nødvendigt at sætte vagter og dørmænd på?

- Fordi vi skal passe godt på dem, der går i byen, siger Iben Sønderup, som godt kan forstå, at de enkelte værtshusejere er trætte af det.

- Men som sagt, reglerne skal overholdes af alle, der har søgt om at holde sent åbent. Det kan man ikke bare blive fritaget for, siger hun.

Hun mener ikke, at det her er en spareøvelse fra politiets side.

- Nej, det mener jeg ikke, at det er, det her er jo et samarbejde mellem dørmænd og politiet. Dørmænd kan jo ikke anholde folk, det skal politiet gøre, siger formanden for Bevillingsnævnet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Østjyllands Politi til sagen om, hvorfor alle beværtninger med sen åbningstid nu skal have en dørmand på.

Dog oplyser politiassistent Hilmer Christian Huusom, der sidder i Bevillingsnævnet, at han ikke må udtale sig, før han har konfereret med en leder. Og det kan først ske i løbet af mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce