Annonce
Randers

Formand søges: Randers Idrætshaller skal have ny frontfigur efter sommerferien

Repræsentantskabet for Randers Idrætshaller har vedtaget en ny organisering, der blandt andet betyder ændringer i bestyrelsen. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Byrådet skal nu udpege en ny formand for Randers Idrætshaller, efter at repræsentantskabet i mandags vedtog en ny organisering. Endnu er der ingen kandidater til posten.

Randers: Randers Idrætshaller skal organiseres på en ny måde. Lige nu er det største spørgsmål, hvem der skal være ny formand for den selvejende institution, der er øverste myndighed for de fire haller på Viborgvej, Randers Tennishal, Dronningborghallen samt Ulvehøjhallen i Haslund.

- Vi står i et vadested lige nu, siger Torben Boldsen, der de seneste fire år har stået i spidsen for bestyrelsen for Randers Idrætshaller.

På et ekstraordinært repræsentantskabsmøde først på ugen vedtog de fremmødte et forslag til ny organisering, som blandt andet betyder, at det nu er Randers Byråd, der skal udpege formanden.

Annonce

- Vi stemte ikke engang om det, da alle var enige om, at vi skulle sige ja til den nye organisering, fortæller Torben Boldsen.

- Vi behandler sagen på det første byrådsmøde efter ferien, som er 7. september, siger borgmester Torben Hansen (S).

- Vi er i øjeblikket i et juridisk vakuum, siger han med henvisning til, at de nye vedtægter betyder, at formanden skal udpeges af byrådet - hvilket altså ikke sker foreløbig.

Alle var enige

Det har været en langvarig proces at få lavet nye regler for, hvordan Randers Idrætshaller skal styres. Byrådet i Randers besluttede sidste år, at politikerne vil have mere indflydelse på og indsigt i bestyrelsesarbejdet. Siden har arbejdet med at få lavet et sæt nye vedtægter, som alle kan acceptere, været i gang. Og både politikerne og repræsentantskabet har måttet give sig på flere punkter. Blandt andet var det et ønske fra politikerne, at en bestyrelse skulle være øverste myndighed.

Torben Boldsen er nu reelt menigt medlem af bestyrelsen for Randers Idrætshaller, idet repræsentantskabet har vedtaget en ny organisering af hallerne. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen

Den organiseringsform, der nu er vedtaget, betyder at repræsentantskabet fortsat er øverste myndighed for Randers Idrætshaller. Men formanden for bestyrelsen skal udpeges af Randers Byråd, der også sætter navne på to andre af de i alt syv bestyrelsesmedlemmer. Idrætslivet skal udpege de sidste fire.

På repræsentantskabsmødet forleden blev der sat navn på de fire, der foreløbig skal repræsentere idrætsforeningerne i den nye bestyrelse. Det er Flemming Knudsen, Mogens Jensen, Torben "Totte" Kjeldsen og Torben Boldsen.

Annonce

Byrådet skal på banen

Nu er det op til byrådet at udpege en formand samt to andre medlemmer af bestyrelsen.

- Nu går vi i tænkeboks hen over sommeren. Vi satte ikke noget i gang, inden de nye vedtægter blev endeligt godkendt i repræsentantskabet, og lige nu er alle jo på vej på ferie, siger Torben Hansen.

Han har ikke nogle mulige kandidater, og der er ingen interesserede, der har henvendt sig af egen drift.

- Men jeg tror ikke, det bliver svært at finde en formand for Randers Idrætshaller. Det er jo en fantastisk mulighed, mener Torben Hansen.

Torben Boldsen er i realiteten ikke længere formand, understreger han selv. En ny organisering er vedtaget af både byråd og repræsentantskab, og derfor må en ny formand stå i spidsen for Randers Idrætshaller. Til oktober er der ordinært repræsentskabsmøde, og Torben Boldsen vil indtil da være menigt medlem af bestyrelsen.

- Hvad der sker derefter, fortaber sig i tågerne, siger Torben Boldsen med henvisning til, at det er usikkert, om han fortsat vil have en rolle i forhold til Randers Idrætshaller.


Vi stemte ikke engang om det, da alle var enige om, at vi skulle sige ja til den nye organisering.

Torben Boldsen


Han glæder sig over, at det ser ud til, at økonomien omkring byggeriet af en ny hal, multiarenaen, ser fornuftig ud. Samtidig er der begyndt at komme ordrer i bogen i forhold til udlejning af den nye multiarena, Hal 1.

Annonce

Voldgift berammet

Dog venter en voldgift, som bygherren, entreprenørfirmaet Max Bögl, har anlagt, på at blive afgjort. Sagen er berammet til at foregå de sidste tre dage i august, men Max Bögls advokat har endnu ikke sagt ja til datoerne, oplyser Torben Boldsen.

Lige nu planlægges en åbningsfest til fredag 2. oktober.

Den nye organisering betyder blandt andet, at kommercielle og eventmæssige aktiviteter skal udskilles i et selvstændigt selskab, således at eventuelle tab i forbindelse koncerter, konferencer og lignende ikke belaster den samlede organisation og idrætten.

Desuden får hallerne mulighed for at lave lokale bestyrelser, hvis de ønsker det.

Annonce
Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce