Annonce
Randers

Formanden for cityforeningen om ny strategi: - Nu trækker vi i samme retning for midtbyens udvikling

"I bund og grund ser jeg som formand for Cityforeningen det som et positivt problem, at der er kø på disse veje, for det er et udtryk for, at det er nogen, der enten har været eller skal ind i midtbyen eller i hvert fald den vej omkring," siger Morten Illum Skaarup. Foto: Frank Pedersen
Formand for Cityforeningen, Morten Illum Skaarup, glæder sig over, at der med den nye strategiplan, "Strategisk midtbyplan Randers midtby", ses på den overordnede udvikling for midtbyen fremfor enkeltstående konkrete spørgsmål som eksempelvis antal p-pladser.

Randers: - Det er en god historie og en tiltrængt historie, siger en glad Morten Illum Skaarup, formand for Cityforeningen.

Det, han er glad for, er den nye strategiplan "Strategisk midtbyplan Randers midtby", som har Randers Kommune som afsender. En plan, hvor Cityforeningen har været en af kommunens sparringspartnere i tilblivelsesprocessen.

- Med denne plan har jeg en god fornemmelse af, at vi nu i endnu højere grad begynder at trække i samme retning med en målrettet strategi for, hvordan vores by skal se ud. Det er fantastisk, siger han.

Ifølge Morten Illum Skaarup er det nye i strategiplanen, at der nu ses samlet på midtbyens udvikling.

- Jeg har virkelig en følelse af, at vi er visionære. Med denne plan kommer vi væk fra enkeltstående spørgsmål om åbningstider og p-pladser, som har været dét, der alt for længe har været fokus på i forhold til midtbyen.

Han fremhæver desuden planen for at rumme både de lavthængende frugter og de højereflyvende visioner for Randers.

- Der bliver sat ord på det hele fra noget så konkret som etablering af stikkontakter, så det bliver let for os at lave arrangementer – det der kaldes plug ’n’ play - til et afsnit om, hvordan det sikres, at der også er et Randers midtby om 100 år.

- Og jeg synes, det er fedt, at vi i planen ikke nødvendigvis har svar på alt i forhold til, hvordan vi skal få tingene til at lykkes, men vi har fremlagt en strategi og vision, der viser retningen, siger Morten Illum Skaarup.

Annonce
Blandt de visioner, Morten Illum Skaarup ser som allerstærkest i strategiplanen, er visionen om de inviterende grønne oaser. "Jeg er vildt glad for, at vi har det grønne med og laver grønne områder, hvor vi prøver tingene af. Og vi er jo allerede i gang med at få den natur, der omgiver byen, ind i midtbyen," siger han og nævner som eksempel beplantningen ved busterminalen, der har erstattet et grimt hvidt plankeværk. Foto: Frank Pedersen

Lytte og handle

Den måde, Cityforeningen kan være med til at føre strategiplanens visioner ud i livet, er, ifølge Morten Illum Skaarup, ved at lave en masse arrangementer, fortsætte som sparringspartner med kommunen samt ikke mindst at lytte til foreningens medlemmer og byens brugere i forhold til, hvad der er behov for.

- Med det, vi og kommunen nu har sat i gang, inddrager vi byens borgere på samme måde, som det skete ved midtbykonferencen sidste år. Det viste sig, at borgerne gerne ville have noget mere grønt i byen, og det tog kommunen til sig i samarbejde med os i form af de nye grønne områder i byen, siger han.

- Det er sådan, vi kan indfri de drømme, Randers har, og ikke kun de drømme, eksempelvis jeg har som formand for Cityforeningen, for det er jo randrusianerne - og forhåbentlig også folk ud fra - vi skal have til at komme ned i midtbyen.

P-pladser og busterminal

Selv om Morten Illum Skaarup er glad for, at diskussionen om Randers midtby med strategiplanen hæver sig over konkrete spørgsmål som eksempelvis, om der er p-pladser nok, så fremhæver han netop de trafikale forhold som en vigtig del af planen.

- Mange oplever vejen ind i byen fra eksempelvis de gratis pladser ved Cirkuspladsen som værende meget lang. Derfor er det positivt, at der i planen arbejdes med oplevelser på vejene ind til midtbyen, så det føles naturligt at gå ind i midtbyen, når man har parkeret sin bil, siger han.

Og apropos trafik, så er Morten Illum Skaarup meget tilfreds med, at strategiplanen fastslår, at busterminalen skal forblive i midtbyen.

- Jeg vil godt nok være ked af at få trukket godt 8000 daglige gæster væk fra midtbyen, siger han og tilføjer:

- Om den så skal bygges om, har jeg ingen holdning til.

Køer er et positivt problem

Når det gælder trafikken på Østervold og Havnegade, har Morten Illum Skaarup som formand for Cityforeningen ikke taget stilling til, om den skal bibeholdes, mindskes, eller gaderne skal lukkes helt.

- Personligt synes jeg ikke, der er nogen særlige problemer med den trafik, siger han.

- Fremfor at lukke vejene, så ser jeg hellere, at der blev arbejdet med - som det også er nævnt i strategiplanen - en bedre skiltning, så det blev tydeligere, hvor man kan blive af med sin bil.

- Men i bund og grund ser jeg som formand for Cityforeningen det som et positivt problem, at der er kø på disse veje, for det er et udtryk for, at det er nogen, der enten har været eller skal ind i midtbyen eller i hvert fald den vej omkring, siger Morten Illum Skaarup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Afsløring: Prestigeprojekt på Kongens Ege sendt til tælling - Benhårdt slagsmål om millioner

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers For abonnenter

Hovedentreprenør om Kongens Ege: - Jeg kan ikke mindes et lignende forløb

Annonce