Annonce
Randers

Formanden for miljø- og teknikudvalget ryster på hovedet: - Den natur-analyse kan jo ikke passe

Formanden for miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune, Frank Nørgaard (DF), er meget uforstående overfor, at Randers Kommune skulle ligge så langt nede som nummer 67 ud af 98 på en liste over bedste naturkapital. - Det kan jo ikke passe, at nogle indre københavnske kommuner, hvor der stort set ikke er andet end fem altankasser og et enkelt vejtræ, får bedre score på natur end Randers Kommune, lyder det fra ham. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Frank Nørgaard kan ikke forholde sig til sådan en natur-undersøgelse, for han tror ikke dens præmisser. - Det kan jo ikke passe, at nogle indre københavnske kommuner, hvor der stort set ikke er andet end fem altankasser og et enkelt vejtræ, får bedre score på natur end Randers Kommune, lyder det fra ham.

Randers: Spørger man formanden for miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune om en kommentar til den analyse om natur, som placerer Randers Kommune på en lidet flatterende 67. plads ud af 98 mulige, så har han ikke meget til overs for resultatet.

- Det kan jo ikke passe, at nogle indre københavnske kommuner, hvor der stort set ikke er andet end fem altankasser og et enkelt vejtræ, får bedre score på naturen end Randers Kommune. Jeg kan ikke forholde mig til sådan en undersøgelse. Jeg ved godt, at vi har mange marker her, men vi har da også en af landets største skove, vi har fjord og hav og å, vi har moser. Så det er jeg meget uforstående overfor. Og kan ikke rigtig tage det for gode varer, siger Frank Nørgaard (DF).

- Jamen, nu er det jo sådan noget som for eksempel truede dyrearter, analysen ser på?

- Du skal da ikke bilde mig ind, at de truede dyrearter bor i altankasser, svarer Frank Nørgaard.

Annonce

Leben hver eneste dag

Han mener ikke, at forskerne fra Aarhus Universitet, der på baggrund af et nyt nationalt biodiversitetskort har regnet det såkaldte Naturkapitalindeks (NKI) for Danmark og hver af landets 98 kommuner ud, har været ude at se på hans hjemegn. Tæt på Kåtbækken og mosen.

- Vi havde ræven på terrassen i aftes, i sidste uge så vi isfuglen, der har lige ligget en hel flok agerhøns i græsset i markkanten, fik jeg nævnt krondyr og rådyr, vi har fasaner og harer. Faktisk er der et leben hver eneste dag, og det er selvom, der er mange marker heromkring, siger Frank Nørgaard.

Han understreger, at han generelt er fortaler for mere biodiversitet.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi har mange forskellige dyrearter og mange forskellige plantearter, og vi skal bestemt ikke have ene golfbaner overalt. Derfor har jeg også for flere år siden forslået, at vi på de kommunale grønne arealer sår vilde blomsterfrø. Det er ikke blot til fryd for øjet, men også til gavn for bier og insekter. Og nu er vi da kommet så langt, at der er ved at blive set på, hvilke grønne arealer der kan udvælges til det, siger Frank Nørgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Vækket af naboen: - Frygten bliver siddende efter brand i underboens lejlighed

Annonce