Annonce
Østjylland

Formodede indbrudstyve anholdt: Beboer kontaktede politiet efter to mistænkelige besøg i gårdspladsen

Arkivfoto: Michael Bager
To mænd på henholdsvis 20 og 26 år er blandt andet blevet sigtet for forsøg på indbrud, efter de to gange inden for få dage tilsyneladende havde været på rekognoscering i en gårdsplads på Ebeltoftvej syd for Drastrup i Randers Kommune.
Annonce

Drastrup: En kvindelig beboer i en ejendom på Ebeltoftvej syd for Drastrup bemærkede onsdag formiddag, at der kom en bil kørende ind i hendes gårdsplads. Kvinden, der befandt sig udenfor, gik hen mod gårdspladsen, men gemte sig bag et træ, inden hun nåede helt frem.

Herfra kunne hun aflæse den fremmede bils nummerplade, ligesom hun kunne høre en mandsperson sige: "Der er nogen hjemme", inden bilen hurtigt kørte fra stedet igen.

Det mistænkelige besøg på gårdspladsen fik kvinden til at til politiet. Hun havde nemlig en formodning om, at bilen var identisk med dén, der ganske få dage forinden - søndag aften ved 21.30-tiden - var kørt ind på gårdspladsen. Ved denne episode havde en ung mand ringet på husets hoveddør og spurgt om vej til Ebeltoft. En forespørgsel, der havde undret kvinden og hendes mand, eftersom de jo boede på Ebeltoftvej, og derfor havde de taget et billede af bilen.

Annonce

Fik held til at stikke af

Billedet af bilen blev rundkastet til Østjyllands Politis patruljer – heriblandt en lokalpatrulje fra Djursland, der kendte bilen og de personer, der kunne formodes at køre i den.

Klokken 10.45 spottede patruljen den omtalte bil på motortrafikvejen ved afkørslen mod Rønde, og betjentene kunne se, at der sad to personer i bilen, hvoraf føreren var en 20-årig mand, som de kendte godt og vidste ikke havde noget kørekort. De tændte for udrykningssignalerne for at få bilen til at standse, men bilen fik held til at stikke af fra betjentene.

En time senere - klokken 11.45 - havde en anden patrulje set bilen holde parkeret i Rønde. Men eftersom der ikke var nogen personer ved bilen, kørte den lokale Djursland-patrulje til byen for at lede efter dem.

Klokken 12.10 spottede betjentene de to mænd fra bilen på en café i byen. De to mænd på henholdsvis 20 og 26 år blev begge anholdt og sigtet for forsøg på indbrud. Den 20-årige mand, der havde kørt bilen, blev desuden sigtet for kørsel uden førerret og for narkobesiddelse, da der i forbindelse med visitation af ham blev fundet en klump hash i hans underbukser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariagerfjord

17 coronasmittede på én uge i Mariagerfjord

Annonce