Annonce
Navne

Forsinket hyldest til Falck-jubilar

Områdeleder Bjarne Jørgensen (i baggrunden) havde en buket blomster til jubilar Henrik Pedersens hustru, Pia Højlund Juul, med tak for lån af hendes mand. Foto: Annelene Petersen
Henrik Pedersen begyndte som deltidsbrandmand og leder nu brandskolen på Langvang.
Annonce

Egentlig skulle den daglige leder af brandskolen på Langvang, Henrik Pedersen, være hyldet for 25 års tjeneste ved Falck den 1. maj, men som så meget andet har denne begivenhed måttet udsættes.

Fredag kunne det så lykkes, og faktisk venter et nyt jubilæum forude. Henrik Pedersen havde nemlig gennem 15 år været frivillig på Langvang, inden han ansattes hos Falck, så til næste år kan han fejre 40-års jubilæum på Langvang.

Områdeleder Bjarne Jørgensen øste af mange års gode oplevelser sammen med jubilaren i sin tale.

Således hvordan Henrik Pedersen begyndte som deltidsbrandmand, hvilket kunne indebære, at han blev tilkaldt klokken 3 om natten, når 1-minutsholdet af brandfolk var kørt, fordi han skulle indgå i vagtberedskabet - og måske kunne blive sendt hjem igen efter blot et kvarter.

- Langvang har været og er en stor del af dit liv. Du har været stationsleder, ansvarlig for de frivillige og ansvarlig for kursusafdelingen. Nu er du daglig leder af brandskolen og desuden med på holdet af vagthavende her på stationen, sagde Bjarne Jørgensen, der også mindede om, at under Henrik Pedersens ledelse er Langvang kåret som Europas bedste øvelsesanlæg.

- Jeg og mange andre mener desuden, at brandskolen på Langvang er Danmarks bedste, tilføjede Bjarne Jørgensen.


Langvang har været og er en stor del af dit liv.

Bjarne Jørgensen, områdeleder


Det kan tilføjes, at Henrik Pedersen virker som censor ved andre brandskoler og er med til at tilrettelægge uddannelsen af brandfolk.

En garage på Falck-stationen på Hadsundvej var ramme om jubilæumsreceptionen. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Mange oplevelser

Bjarne Jørgensen fortalte, hvordan han og Henrik Pedersen tjenstligt  har tilbragt "vildt mange" timer sammen og undervejs kørt tusindvis af kilometer og ført gode samtaler.

Bjarne Jørgensen kunne også fortælle om mere eller mindre muntre oplevelser fra fælles faglige rejser til udlandet, og der var fotografisk dokumentation, idet der var sat adskillige fotografier fra rejser frem på bordene i den garage, hvor jubilæumsreceptionen fandt sted.

Bjarne Jørgensen sluttede:

- Lad os blive ved med at udforske, hvad der er i det uvisse.

Der blev også udtalt hyldest til Henrik Pedersen af brandchef Thomas Dietz og beredskabschef Morten Sønderby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce