Annonce
Indland

Forskere advarer mod planer om at stoppe nationale test

Det vil få konsekvenser for forskningen og eleverne, hvis en ny regering stopper testene, lyder advarslen.

Flere forskere hejser et advarselsflag, hvis det skulle lykkes den nye S-regering at afskaffe og sætte de nationale test i bero.

Det skriver Politiken torsdag.

- Konsekvensen kan blive, at vi får et hul i vores viden om progressionen i den danske folkeskole, siger Lars Qvortrup, der er professor på DPU, Aarhus Universitet.

Afskaffelsen vil også ramme eleverne, hvis der bliver et hul i den systematiske tilbagemelding, vurderer Lars Qvortrup.

Det vil nemlig udløse en mangel på viden om, hvorvidt indsatser over for eksempelvis fagligt svage elever virker eller ej.

Professoren opfordrer i stedet regeringen til at intensivere arbejdet med at lave nogle bedre nationale test. Samtidig bør man "beholde de værktøjer, vi har, indtil vi får noget bedre".

Af det aftalepapir, Mette Frederiksen (S), har udarbejdet med sine støttepartier, fremgår det, at en ny regering vil afskaffe de nationale test i de mindste klasser.

Derudover vil man "afsøge muligheden for at sætte de nationale test i bero, indtil de er blevet mere retvisende for elevernes færdigheder".

Miriam Gensowski, der er adjunkt på Københavns Universitets Økonomiske Institut, er bekymret for udmeldingen.

- Hvis de stopper testene, kommer der til at mangle den nationale sammenligning, og det betyder, at vi kommer til at vide mindre om elevernes udvikling - både de svage og stærke, siger hun til Politiken.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Genlæs livebloggen: Overbevisende sejr til FC Nordsjælland

Randers FC

Thomasberg overrasker mod FC Nordsjælland: Startdebutant på kanten

Annonce