Annonce
Norddjurs

Forskere efterlyser fotos af livskvalitet på landet

Der er så dejligt på landet. Hjælp forskerne med at dokumentere den påstand. PR foto
Hvad er livskvalitet? Nu kan man hjælpe et forskerteam ved at sende dem billeder af din hverdag på landet. Fem geografiske områder er udvalgt i projektet - blandt andet Norddjurs.

Norddjurs: Et dansk forskerteam er i gang med at undersøge, hvilke faktorer der skaber livskvalitet på landet. Ét af de faglige spor i projektet har fokus på hverdagslivet - og det er her, forskerne lige nu har brug for billeddokumentation:

- Vi vil gerne tæt på hverdagen. Vi vil gerne forstå, hvad livskvalitet er, når man bor på landet, og hvordan livskvalitet er en del af hverdagslivet. Vi håber, at borgere i de udvalgte områder vil give os et glimt af deres liv, siger Pia Heike Johansen i en pressemeddelelse.

Hun er lektor på Syddansk Universitet og leder af forskningsprojektet.

Hun understreger, at det er anonymt at deltage, og at forskerne derfor ikke ønsker billeder, hvor det muligt at genkende personer.

I løbet af september tager forskerne på feltarbejde i fem geografiske områder. Men allerede nu vil de gerne se billeder af livskvalitet fra de områder, de skal besøge.

Annonce

Tilfredse landboere

I Danmark har folk tilsyneladende en lidt højere livskvalitet på landet end i byerne, og forskere prøver nu at finde ud af, hvordan det kan være. I én af flere undersøgelser har Foreningen Realdania sammen med Gallup spurgt godt 7000 danskerne til deres livskvalitet. I landdistrikterne svarer 82 procent, at de har en høj livskvalitet. Landsgennemsnittet er 76,8 procent.

Kontaktoplysninger

Sammen med foto er der brug for et par informationer: Hvad viser billedet? Hvilket af de fem udvalgte områder bor du i? Hvor gammel er du? Hvem bor du sammen med? Må forskerne vende tilbage med opfølgende spørgsmål? Hvis ja, husk at angive kontaktoplysninger. Foto og tekst sendes til Livskvalitet@sam.sdu.dk

Når du indsender foto, accepterer du, at forskerne kan anvende det som en del af projektet - for eksempel i videnskabelige artikler, rapporter og på hjemmesider i relation til feltarbejdet.

Forskningsprojektet "Livskvalitet i yderområder og landdistrikter" løber til januar 2022 og er støttet af Foreningen Realdania.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Virksomhed er forberedt: Klar til at flytte produktion til England, hvis brexit-aftale falder

Alarm 112

Fire rumænere er anholdt for indbrud og indbrudsforsøg i seks politikredse

Annonce