Annonce
Østjylland

Trivsel under corona: Psykologerne har brug for din hjælp i en fart

De ældste skoleelever har skiftet klasselokalet ud med en hjemmearbejdsplads. Foto: Jens Thaysen
Psykologisk Institut undersøger, hvordan skolebørnene og deres forældre har det under corona-pandemien?
Annonce

AARHUS: Hvordan går de danske skolebørn og deres forældre egentlig og har det, mens de er isolerede derhjemme? Forskerne ved Psykologisk Institut har brug for din hjælp i en stor undersøgelse om trivsel under corona-pandemien.

- Vi vil gerne vide, hvordan de klarer at være hjemme fra skolen, hvor meget undervisning de får, hvor mange lektier børnene bliver bedt om at lave. Vi spørger, om de er fysisk aktive, ser de deres venner, og hvordan er deres brug af de sociale medier. På den måde får vi en fornemmelse af deres trivsel, siger Mikael Thastum, professor ved Psykologisk Institut, Aarhus Universitet.

Forældrene må også gerne deltage.

- Arbejder de hjemme, føler de sig i stand til at hjælpe med lektierne, har de haft corona, spørger vi om, fortæller han.

Når det haster så meget, er det, fordi forskerne gerne vil have samlet en masse materiale sammen, inden alle børnene er begyndt i skole igen.

- Undersøgelsen læner sig op ad en tilsvarende ved University of Oxford, som vi har tilpasset danske forhold. Andre lande gennemfører lignende undersøgelser. Det er vores egen selvstændige danske undersøgelse, men på længere sigt kan vi sammenligne resultaterne på tværs af de forskellige lande, forklarer professoren.

Undersøgelsen læner sig op ad en tilsvarende ved University of Oxford, som vi har tilpasset danske forhold. Andre lande gennemfører lignende undersøgelser. Det er vores egen selvstændige danske undersøgelse, men på længere sigt kan vi sammenligne resultaterne på tværs af de forskellige lande.

Mikael Thastum

Annonce

Brug for hjælp?

Det tager 20 minutter at udfylde skemaet, som man kan finde på psy.au.dk/cebu/

Mikael Thastum håber, han kan få 5000 personer til at svare på spørgsmålene.

- Jo flere der svarer, jo bedre, siger han.

De personer, der svarer, får derefter hver måned et mindre spørgeskema tilsendt. På den måde kan man følge udviklingen, indtil skolerne har været fuldt åbne i et par måneder.

Hvad forventet I at finde ud af?

- Det er rigtig svært. Mange trives jo meget godt med at være hjemme. Mens andre har det ad helvede til. Noget af det, vi får informationer om, er, hvem der ikke trives så godt – og hvorfor. Afhænger det af forældrenes stressniveau, eller af hvor meget information børnene får om corona? Til sidst i skemaet spørger vi også, om de har brug for hjælp, og hvilken type hjælp de efterspørger, siger Mikael Thastum.

Mikael Thastum vil gerne vide, hvordan skolebørnene og deres forældre går og har det derhjemme. Foto: Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce