Annonce
Randers

Forslag: Læg rådhuset på kasernen

Læg rådhuset op på Randers Kaserne,. lyder et forslag fra ejerkredsen bag området.

Ejerne af kasernen mener, at et nyt hjemsted for kommunens administration kunne ligge i projekt By i byen på kasernen i nordbyen. - Der ligger jo allerede et mini-rådhus her med 450 kommunalt ansatte, lyder det fra ægteparret Sinnbeck.

Annonce

Randers: Teknisk forvaltning i Randers Kommune er i øjeblikket ved at kigge på mulige steder, hvor rådhuset kunne ligge, hvis altså byrådsmedlemmerne vælger, at Laksetorvet skal lukkes for at indgå i projekt byen til vandet.

Og nu melder ægteparret Anne og Henrik Sinnbeck sig med et forslag til, hvor rådhuset kunne være. Nemlig på Randers Kaserne, hvor ægteparret sammen med samarbejdspartnerne Eske Munck og Anders Kirk Johansen er i færd med at lave et kæmpemæssigt bolig- og erhvervsområde.

- Vi synes, at det ligger lige til højrebenet at få rådhuset hertil. I forvejen har Randers Kommune både Jobcenter og it-afdeling her med omkring 450 ansatte, siger Henrik Sinnbeck.

Annonce

Hvad med hovedbygningen

Parret fortæller, at det er hovedbygningen, der er ejet af Anders Kirk Johansen, bruges af Randers Kommune som en slags mini-rådhus. Bygningen er bevaringsværdig og skal blive stående.

- Og vi ved jo, at kommunen rumler med tanker om at flytte rådhuset ud, eftersom Laksetorvet ligger i vejen for planerne om Byen til vandet, siger Anne Sinnbeck.

- Ja, der vil vi gerne tilbyde os. Rådhuset kunne ligge her, og kommunens folk har da også været her for at se på muligheden. Jeg syntes, at de virkede meget positive, indskyder Henrik Sinnbeck.

- Det kunne faktisk blive ret spændende. Måske med at bygge nyt, bæredygtigt og så bygge sammen med den gamle hovedbygning, siger Anne Sinnbeck, der har en fortid som partner hos en arkitekt.

Annonce

Alt for tidligt at sige noget

På Laksetorvet holdes kortene dog tæt til kroppen. Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt nøjes med at sige, at der er mange mulige scenarier i spil.

- Vi kigger først og fremmest på, hvad der skal være plads til, det er jo slet ikke besluttet, om vi skal flytte fra Laksetorvet. Og hvis vi skal, om der skal bygges nyt, eller om det skal være i eksisterende bygninger, siger Jesper Kaas Schmidt, der ikke vil ind på konkrete forslag endnu.

- Det er alt for tidligt i processen, siger han.

I forvejen er der 106 lejemål - store, mellemstore og små - på Randers Kaserne. I alt 1000-1200 personer arbejder der.

På listen over arbejdspladser ses blandt andet:

Fra kommunen: Rehabiliteringsteam, Integration, Jobformidling, Udviklingshuset, Mentorkorpset/Aktindsigtsgruppen, På sporet, Flexgruppen, Sygedagpenge, Job og Ydelse/Visitation, Visitationsenheden og Ungebasen.

Og fra By i byen: Midtjysk Erhvervskøreskole, Ting og Sager, Falby Design, Hjorths Rengøring, Berendsen Textiler, Schmidt Slib, værksted, Randers Bibliotek, bogbusgarage, By i byen/kasernen -administration, Senior Erhverv Kronjylland, Konsulentfirmaet Silkebjørnen, Hjemmeværnscenter Randers Kaserne, Svangren Bogføring, Malermester Hast, Cross Kompagniet, Real Retro, By i byen/kasernen - værksted og Danish Coffee and Tea.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte mod FC København: Afgørende angribere, stærk trup og fortsat tendens

Annonce