Annonce
Randers

Forslag: Svært at få hotelværelse i Randers? Så bo i telt i stedet for

Tronholmen kan måske blive hjemsted for en teltlejr i forbindelse med større begivenheder i byen. VisitRanders foreslår at man tænker nyt for at få plads til flere overnattende gæster i byen. Billedet her stammer fra afviklingen af årets Stafet for Livet. Arkivfoto: Annelene Petersen

Randers har længe haft problemer med utilstrækkelig hotelkapacitet. Derfor er VisitRanders nu gået i samarbejde med byens campingplads og en teltproducent for at skaffe flere sengepladser, så byen ikke går glip af gæster fra nær og fjern - og dermed indtjening.

Randers: Randers mangler hoteller og det betyder, at byen går glip af mange gæster og dermed omsætning. Dét problem har VisitRanders i årevis kæmpet med at få løst, og nu er turistchef Anne-Mette Knattrup klar med en plan.

Nemlig at lave overnatningsmuligheder lokalt i byens grønne områder i form af teltlejre. Det sker i samarbejde med telt-firmaet Isabella i Vejle, der skal stille kvalitetstelte til rådighed, og byens campingplads Randers City Camp, der skal stå for afviklingen af de midlertidige teltlejre.

- Konceptet giver mulighed for, at vi kan afvikle arrangementer, som der måske ellers ikke ville være plads til, siger Anne-Mette Knattrup.

Hun understreger, at telte som overnatningsmulighed ikke skal konkurrere med byens eksisterende hoteller, men være et supplement når der er brug for ekstra stor overnatningskapacitet.

Annonce

Stor forskel på antal hotelsenge

I Randers er der 247 hotelsenge. Når byggeriet på Kongens Ege står færdigt, bliver der 40 nye hotelsengepladser.Horsens har 443 hotelsenge at byde på.

I Vejle er der 1245 sengepladser på byens hoteller.

Viborg kan tilbyde 294 hotelsenge i øjeblikket, men i 2020 står et nyt hotel klar med 150 sengepladser.

Fredericia har 573 hotelsenge til byens gæster.

Aarhus råder over 2709 hotelsenge.

Kilde: Danmarks Statistik

Randers Kommune skal nu tage stilling til, om grønne bynære områder som Justesens Plæne må bruges til midlertidige teltlejre. Arkivfoto: Lars Rasborg

Mange muligheder

- Ideen er simpelthen opstået, fordi vi i alvorlig grad mangler overnatningsmuligheder, siger turistchefen.

Tronholmen, Justestens Plæne, Toldbodgade og festivalpladsen i Paderup er nogle af de steder, hvor Anne-Mette Knattrup forestiller sig, at telt-camps kan skyde op, når der er brug for det. Nu skal udvalget for sundhed, idræt og kultur tage stilling til, om det er noget kommunen skal se nærmere på.

Anne-Mette Knattrup understreger, at der kan være tale om forskellige typer telte med dertil hørende faciliteter som toilet- og sanitetsvogne, afhængigt af hvilke arrangementer der er tale om.

Hvis atleter på Langvang for eksempel ønsker at udvide et endags stævne til to dage, kan der måske stilles almindelige telte op.

Er der brug for ekstra overnatningskapacitet i forbindelse med konferencer, er der brug for mere eksklusive telte med senge og andre bekvemmeligheder.

Langvang har ofte gæster langvejs fra. De kan måske lokkes til at blive lidt længere, hvis der etableres en teltlejr i forbindelse mde større arrangementer. Arkivfoto: Annelene Petersen

En spændende ide

Gitte Nørgaard, der er direktør i Randers Idrætshaller, hilser ideen velkommen.

- Jeg synes, det lyder spændende. Især hvis det kan laves bynært, siger hun.

Randers Idrætshaller er ved at opføre en ny multihal, der blandt andet skal tiltrække konferencer, messer og store møder.

- Vores strategi i første omgang er at forsøge at tiltrække endags-arrangementer, siger Gitte Nørgaard.

Det skyldes, at det er svært at skaffe overnatning i byen.

- Et tilbud om overnatning i camps i hyggelige telte kunne være en lidt utraditionel vinkel på et arrangement. Det ville man måske godt kunne sælge som et nyt setup.

Vigtigt med stort udbud

Anne-Mette Knattrup understreger, at tilbud om overnatning i telte ikke skal ses som en varig løsning på problemet med manglende overnatningskapacitet.

Derfor håber hun på, at kommunen vil sikre at der arbejdes strategisk og målrettet på at tiltrække og servicere projektudviklere og investorer, der viser interesse for at etablere hotel i Randers.

Det er længe siden, der er åbnet nye hotelsenge i Randers, mens andre byer har haft travlt med at slå dørene op til nye overnatningssteder. Da Water & Wellness blev etableret, var der planer om at lave et hotel på Viborgvej, men de blev droppet.

- Man må sørge for som by at byde sig til. Det gavner omsætningen mange steder. En dansk gæst omsætter for 2650 kroner i døgnet, mens en udenlandsk gæst bor, spiser, drikker og shopper for 3300 kroner i døgnet, siger Anne-Mette Knattrup.

Og hvis man skal være med i kampen om hotelgæsterne, handler det om at have et stort udvalg af forskellige tilbud, som de potentielle gæster kan vælge imellem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce