Annonce
Randers

Forstadstennisklub gik fra 15 til 115 medlemmer på fem år med tricket: Billigt, lyst og nemt

SIF Assentoft Tennis har på få år vendt en truende nedlukning til en stor fremgang. Medlem nummer 100, 15-årige Magnus Vang Thomsen, blev torsdag eftermiddag fejret med sponsorgaver af formand Anders Moeslund (tv) og far Jacob Vang Thomsen. Foto: Annelene Petersen
SIF Assentoft Tennis havde i 2015 mellem 10 og 15 medlemmer tilbage. Fem år efter kan medlem nummer hundrede fejres. Og det stopper ikke der.
Annonce

Assentoft: Solen skinnede, kunstgræsbanerne strålede, og smilene var ikke langt væk, da formanden torsdag aften kunne overrække en præmie til medlem nummer 100 i SIF Assentoft Tennis.

Og den 15-årige Magnus Vang Thomsen, som har tilmeldt sig i foreningen sammen med både sin mor og sin far, var godt tilfreds med sponsorgaverne. Ud over et gavekort på 500 kroner til Ketshop og lidt forskelligt udstyr fra samme sted, var der også en hel pose slik og snacks fra den lokale Coop-butik.

Annonce

Ros til klubben

Selvom det kun er et par uger siden familien tilmeldte sig, har de allerede været forbi anlægget adskillige gange. Og Magnus Vang Thomsen er godt tilfreds med sin nye sportsgren.

- Det er sjovt, konstaterer han og far Jacob Vang Thomsen, som selv spillede tennis som ung, supplerer:

- Man bliver måske knap så nervøs, som i fodbold, hvor et hold er afhængig af én.

Magnus Vang Thomsen er ikke træt af, at hans nye sportsgren betyder, at man ikke kan skyde skylden for en dårlig kamp på andre. - Så må jeg jo bare sige: "Jeg er ikke lige god i dag!", forklarer han. Foto: Annelene Petersen

Jacob Vang Knudsen er selv involveret i fodboldklubben under SIF Assentoft. Og han har i flere år haft kig på udviklingen i tennisforening, hvis baner ligger i direkte forlængelse af fodboldbanen.

- Alle roser jo bestyrelsen for alt, det de har gjort her, hvordan banen er blevet synlig for borgerne, forklarer han.

Annonce

Hundredevis af timer

Og det er da også en stolt Anders Moeslund, der som formand viser banerne frem. For der ligger mange timers arbejde bag den indsats, som betyder et medlemstal på mellem 10 og 15 i 2015 i dag er vendt til 117 medlemmer.

- Min holdning var, at det ville være nemmere at holde banerne, hvis vi kom i bund fra starten, forklarer han, og sådan tænker de to andre medlemmer af bestyrelsen, Paw Hauge Byrialsen og Gert Bak også.

Og det har de så gjort. Ud over at få fældet træer, så borgerne i Assentoft faktisk kan se, at banerne findes, er der lagt hundredevis af timer i at få kunstgræsbanerne renset for en mos-art, som kommer på grund af skygge og begrænset brug af banerne.

Randers Kommune har budt ind med både økonomiske og praktisk hjælp til en hel del af projekterne.

Annonce

Tennis og fællesskab

Anders Moeslund kommer fra en tennisfamilie fra Vorup, men skader havde holdt ham fra den elskede sport i mange år. Derfor er formanden, som til daglig arbejder som specialpædagog på Tirsdalens Skole, også tennismand, før han er foreningsmand.

- Jeg har også spillet en masse håndbold og fodbold i mit liv. Men jeg kan bedst lide, at når det går dårligt, så er det mig, der har spillet dårligt - og når det går godt, er det, fordi jeg er god, siger han med et grin.

Formand Anders Moeslund er stolt af den vækst, som der er i tennisklubben i Assentoft. For udviklingen er en af de ting, som driver ham. Derfor er han også lidt spændt på, om hans begejstring holder, den dag det primært handler om vedligehold. Heldigvis er der stadig masser af drømme at give sig i kast med. Foto: Annelene Petersen

Alligevel er det også fællesskabet omkring sporten, der trækker.

- Vi har altid sagt, at vi ville have gang i banerne og gang i grillen, siger han og skyder skylden for den slukkede grill på corona.

Annonce

Det hele værd

Og der er virkelig kommet gang i banerne. Men det koster også kun 350 kroner at være medlem i en hel sæson, og det er endnu billigere for unge, gamle og familier, og i begyndelsen kunne man købe en pakke med en ketcher til en god pris. Desuden stiller klubben træningsbolde til rådighed.

Væksten i SIF Assentoft Tennis

2015: 10-15 medlemmer

2016: 33 medlemmer

2017: 41 medlemmer

2018: 60 medlemmer

2019: 95 medlemmer

2020 forår: 117 medlemmer

- En af vores mottoer har været, at det skal være let at komme i gang med tennis i Assentoft, forklarer Anders Moeslund.

Ud over den almindelige glæde ved at lykkes med noget har SIF Assentoft også i foråret modtaget en af Dansk Tennisunion og DGI Tennis' højdespringerpriser for den store fremgang. Det giver stolthed.

- Det er det hele værd, når folk er glade, og man kan gå forbi banerne og se, at de er igang næsten hver aften, fortæller Anders Moeslund.

Annonce

- Kommer du ikke hjem?

Men det tager også mange timers arbejde hver uge. Så det gør ham ikke så meget, at tennisbanerne er lukket fra november til april.

- Dengang jeg gik ind i bestyrelsen, sagde min kone: "Trænger du ikke til en hobby?". Nu siger hun: "Kommer du ikke hjem?", siger han med et grin.

Konkurrencen om at blive medlem nummer hundrede var også med til at lokke adskillige nye medlemmer til foreningen. Men det var Magnus Vang Thomsen, som vandt. Foto: Annelene Petersen

Han og resten af bestyrelsen i klubben er dog langtfra færdige med at drømme stort endnu. Næste drøm er en padeltennisbane. (Udtales med hård d-lyd, red.) Og måske et nyt klubhus, som indeholder et toilet.

Padeltennis er en blanding mellem squash og tennis, som er let at lære og knap så hårdt for kroppen. Derfor er det både velegnet for begyndere og for seniorer, som ikke helt kan holde til tennis.

- Og så vil vi da også gerne være flere end de er i Kristrup, siger Anders Moeslund med et stort grin og afslører konkurrencemennesket i sig selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Talenter banker på mod Esbjerg

Annonce