Annonce
Randers HK

Forsvaret er nøglen til at forløse ligaens målfattigste angreb

Julie Pontoppidan og Niels Agesen sad efter tirsdagens Randers HK-træning fordybet i samtale i en lille time. Kronjydernes angrebsspil, som målt på mål har været ligaens ringeste indtil nu, var blandt andet på dagsordenen, fortalte cheftræneren. Arkivfoto: Kim Haugaard
Randers HK har i sæsonens fem første kampe scoret færrest mål af alle i ligaen. Det skyldes blandt andet et forsvar, der er for uafklaret, lyder det fra Niels Agesen, som stadig kæmper med at få bygget på fundamentet såvel defensivt som offensivt.
Annonce

Randers: Én sejr er det blevet til for det "nye" Randers HK i sæsonens første fem ligakampe. Senest blev holdet for en uge siden sat på plads af Aarhus United med cifrene 22-17.

Og ja, der kommer den slags udfald, når førsteholdstruppen tæller ni nye spillere, men som Niels Agesen selv sagde det efter nederlaget til lokalrivalen, kan kronjyderne ikke blive ved med at henvise til, at de er et nyt hold, når spillet på banen driller.


Vi har smidt en masse ting ned over holdet i opstarten og har forsøgt at holde det i kog. Nu prøver vi egentlig at lade det være lidt mere op til spillerne på banen at tage vurderingerne og fornemme, hvad de føler sig mest tryg ved i forhold til det katalog, der ligger rent angrebsmæssigt.

Niels Agesen, cheftræner i Randers HK


Spørgsmålet er så, om cheftræneren er tilfreds med den udvikling, truppen har nået at gennemgå på nuværende tidspunkt?

- Ikke helt i forsvaret. Vi har for meget afstand, er for uafklarede og er ikke skarpe nok til at holde de aftaler to og to, som vi har. Vi vidste, at det ville blive et langt sejt træk, men vi har fået nogle udfordringer med at få tingene til at lykkes, og det har kostet lidt på tilgangen til det, og det bekymrer mig en smule, siger Niels Agesen.

- Vi har måtte træde et par skridt tilbage, fordi spillernes oplevelse har været, at vi har justeret meget fra kamp til kamp. Hvor vores (trænerteamet, red.) oplevelse er, at vi egentlig bare har villet ændre på udgangspunktet, men fastholde de samme aftaler, lyder det fra Randers HK-chefen.

Annonce

Tryghed i katalog

Derfor har omdrejningspunktet på det seneste været at hæve niveauet i defensiven, da forbedringer der, gerne skal smitte af i den anden ende af banen.

- Vi  har slet ikke haft en kontrafase. Vi har masser af dygtige kontraspillere, men det er svært at implementere den fase, når der er for langt mellem muligheder for at løbe, fordi forsvaret ikke står der, siger Niels Agesen.

- Vi skal have skabt en base i vores forsvar, som kan give os nogle nemme mål og noget tryghed, vi kan tage med op i angrebsspillet, tilføjer han.

Flere kontrascoringer vil falde på et tørt sted i en offensiv, der i den grad har haft det svært. 20,2 mål per kamp er det blevet til. Lavest af alle i ligaen. Ikke en eneste gang har randrusianerne evnet at lave mere end 21 mål.

- Vi har fået skabt et fundament, som spillerne er bekendte med, men vi endnu ikke har formået at justere ret godt ud fra det. Momentvis lykkes kombinationen af at gøre hinanden gode, selv skabe situationerne og arbejde ud fra et kollektivt flow for at ramme den enkelte spillers spidskompetence, men vi er ikke trygge deri, forklarer Niels Agesen og fortsætter:

- Vi har smidt en masse ting ned over holdet i opstarten og har forsøgt at holde det i kog. Nu prøver vi egentlig at lade det være lidt mere op til spillerne på banen at tage vurderingerne og fornemme, hvad de føler sig mest tryg ved i forhold til det katalog, der ligger rent angrebsmæssigt.

Annonce

Nederlag kan sætte spor

Trods den magre pointhøst ligger kronjyderne nummer ni. Á point med Holstebro på den slutspilsgivende 8. plads.

Faktisk har hele fem hold hentet to point, mens de to nederste, Ajax og Vendsyssel, begge har et enkelt.

Kort om kampen

Håndboldligaen

Randers HK - Ajax København

Tidspunkt: Onsdag klokken 18.30.

Hvor: Arena Randers Hal 2.

Trupnyt: Bedømt på aktiviteten til tirsdagens træning råder Niels Agesen fortsat over en fuld spillertrup.

Dommere: Michael Søegaard og Thomas Nielsen.

Følg opgøret live på amtsavisen.dk.

Randers HK's ambitioner om at slutte i top 10 er dermed stadig intakte, men i så tæt en liga kan et nederlag til Ajax København onsdag for alvor fedte randrusianerne ind i bundstriden, som alt andet lige er ubehagelig at være en del af, når man stadig arbejder på at spille et hold sammen.

- Der er ingen tvivl om, at det sætter sig sine spor, hvis vi taber til et hold som Ajax. Men for et hold som vores, der ikke er sammenspillet, er det jo som at møde en maskine, da de fleste hos dem har spillet sammen i tre-fire sæsoner.

- Ajax er måske det mest disciplinerede hold i ligaen i forhold til at holde sig til konceptet, og det er en rigtig ubehagelig modstander, når man er der, hvor vi er lige nu. Det bliver nødvendigt at slå nogle af deres lange angreb i stykker eller få afslutningerne, hvor vi gerne vil have dem, så vi kan komme til at løbe kontra, siger Niels Agesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce