Annonce
Randers

Fortsat julelys på Rådhustorvet

Den flot julepyntede facade på Sct. Clemens Gaard på Rådhustorvet vil fortsat kaste juleglans over torvet, efter at Søren Fischer og John Drejer nu deler udgiften med belysningen med Visit Randers. Arkivfoto

Visit Randers, Søren Fischer og John Drejer går sammen om at bevare Danmarks flotteste julefacade.

Annonce
Bygningen med indgangen til Visit Randers' turistbureau i bygningen Sct. Clemens Gaard på Rådhustorvet har en af de flottest pyntede facader i landet i julemåneden. Sådan har det været i mange år, og sådan bliver det også i år. Men kun, fordi bygningens ejer Søren Fischer og el-firmaet John Drejer A/S er gået ind med hver sit bidrag sammen med Visit Randers.
Hidtil har Visit Randers stået alene med regningen på de 36.000 kroner, det koster at julepynte facaden med lys og guirlander, men det har Visit Randers ikke længere råd til alene.
»Det koster rigtig mange af vores ressourcer at fastholde den udsmykning i julemåneden«, siger leder af Visit Randers, Anne-Mette Knattrup.
»Det er vigtigt at holde fast ved den udsmykning, og nu er Søren Fischer og John Drejer gået ind med deres bidrag for at fastholde Danmarks flotteste julefacade. De bidrager, fordi det er så stor en opgave«, siger Anne-Mette Knattrup.
Annonce

God juleoplevelse

»Randrusianerne synes, det er en god juleoplevelse med et oplyst rådhustorv og bliver således også i byen for at handle. Turistmæssigt betyder det ikke så meget, men Randers er en charmerende by, som det er nemt at gøre hyggelig og på den måde trække flere handlende til fra oplandet«, siger Anne-Mette Knattrup.
For John Drejer gælder det om at fastholde den smukke belysning på Rådhustorvet i julemåneden.
»Det ville være synd, hvis Visit Randers droppede sin julebelysning, fordi Rådhustorvet er så flot med den belysning«, siger John Drejer.
»Derfor har vi delt udgiften mellem os tre med 12.000 kroner til hver«, siger han.
»Det er meget enkelt, vi er simpelthen i julestemning, derfor er vi gået med«, siger Søren Fischer om sit bidrag til julebelysningen på facaden.
Annonce

En pligt at være med

»Med det bidrag håber jeg, at det vil smitte af på andre ejendomsejere omkring Rådhustorvet. Når man bor på så markant en plads, har man pligt til at være med til at betale til julebelysningen. Det må vi leve op til«, siger Søren Fischer, som derudover også bidrager generelt til byens julebelysning.
Randers Handelsråd bidrager med sit helt eget projekt til Juleudsmykningen. Det er den specielle hest, som rådet skænkede til byen i forbindelse med foreningens 175 års jubilæum sidste år og havde stående ved Randersbro.
»Vi stiller også hesten op i år, og det vil vi blive ved med, så længe hesten kan holde. Men i år skal vi finde et nyt sted til den. Sidste år stod den for udsat for blæst og stormvejr ved broen, så vi måtte have den til reparation«, fortæller Finn Møller, formand for Handelsrådet.
Det er endnu ikke besluttet, hvor hesten skal stå i år, fordi den er for udsat ved broen.
»Vi vil med hesten også gerne bidrage til lidt fornyelse i julebelysningen«, siger Finn Møller.
Hesten koster 20.000-25.000 kroner i opstilling, nedtagning og opmagasinering hvert år. Finn Møller regner med, at den kan holde en fire-fem år.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce