Annonce
Navne

Fortsat udvikling holder 25-års jubilar til ilden i jobbet som underviser

Joan Jørgensen har 25-års jubilæum. Pressefoto

Som 37-årig søgte Joan Jørgensen et job som underviser på Randers Tekniske Skole og fik det. Det er 25 år siden, og selvom arbejdspladsen i dag hedder Erhvervsakademi Dania, så er det stadig det samme job, som hun har i dag.

Joan Jørgensen underviser på den videregående uddannelse til produktionsteknolog. Uddannelsen hed inden 2000 maskintekniker, og Joan har undervist på uddannelsen i 24 år. Det første år underviste hun på erhvervsuddannelsen teknisk assistent.

Når Joan i dag har samme job, selvom arbejdsgiveren er en anden, så skyldes det strukturelle ændringer i uddannelsessystemet. I dag er de videregående uddannelser, som produktionsteknolog, ikke en del af de tekniske skoler som tidligere.

Annonce

Vil ikke puttes i for lille boks

Joan Jørgensen har en baggrund som først maskinarbejder og dernæst maskiningeniør. Hun søgte oprindeligt underviserjobbet, fordi hun savnede at bruge sin ingeniørbaggrund i den stilling, hun havde som koordinator på udviklingsprojekter.

- Jeg skulle egentlig kun bruge mine menneskelige egenskaber i den stilling, jeg havde, forklarer jubilaren.

Hvis alt skal med, så var Joan faktisk også meget kort forbi frisørfaget, inden hun gik ind i jern- og metalfaget. Men her så hun kun to muligheder – hun kunne blive selvstændig eller lønmodtager.

- Og jeg er altså bare ikke ret god til at blive puttet i en alt for lille boks, siger hun med det største smil.

Der skal ske noget nyt, og der skal være muligheder nok. Og det er da også samme trang til udvikling, som Joan mener er forklaringen på, at hun i dag har 25-års jubilæum. Selvom det umiddelbart kan lyde selvmodsigende.

- Jeg har altid haft et ønske om at udvikle mig menneskeligt og fagligt, og det har det her job givet mig. De fag, jeg underviser i, udvikler sig hele tiden, så jeg er nødt til at udvikle mig og lære nyt hele tiden. I dag er der for eksempel big data – hvordan håndterer og udnytter vi i produktionen, at vi har adgang til al den her data, spørger hun.

Annonce

Joan flytter hver dag

Som underviser er Joan hver dag med til at flytte mennesker fra et sted til et andet. Både menneskeligt og fagligt. Også selvom de menneskelige mål ikke er nævnt i studieordningen. Men dannelsen er vigtig for at give de studerende en god ballast til deres karriere.

- Når man går hjem fra arbejde, og det er lykkedes at ryste en flok nye studerende sammen, så de vokser, fordi de er blevet trygge i de grupper, som de er i, så har man det altså godt, fortæller hun stolt og ranker ryggen i stolen.

- Jeg ved noget om at flytte mennesker, men jeg synes da ikke, jeg er klædt ordentligt på til det. Det er noget af det næste, som jeg gerne vil dykke ned i, siger hun tænksomt.

Og så er vi næsten tilbage til der, hvor vi startede – et job, hvor de menneskelige egenskaber er i brug – men nu sammen med de ingeniør-faglige kompetencer.

- Det her job kan blive ved med at udvikle mig resten af mit liv. Der er ingen tvivl om, at jeg bliver her, til jeg skal på pension, slutter hun.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Navne

25 års jubilæum: Arkivets materiale er der for at blive brugt

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Annonce