Annonce
112

Forundret formand for Vejlby-Risskov Hallen: Er uforvarende blevet en del af svindelsag i Forsvaret

Vejlby-Risskov Hallens bestyrelsesformand er forundret over, at hallen bliver nævnt som del af anklageskriftet vedrørende en svindelsag i Forsvaret. Foto: Jens Thaysen
I sagen er tre århusianske mænd tiltalt for blandt andet bestikkelse og mandatsvig af grov karakter.
Annonce

AARHUS: I sidste uge kom det frem, at fem mænd er tiltalt i en større svindelsag med Forsvarets midler, og at tre af de fem mænd kommer fra Aarhus. De er blandt andet tiltalt for bestikkelse, medvirken til bestikkelse og mandatsvig.

En 51-årig mand, som på daværende tidspunkt var ansat hos Kemp & Lauritzen A/S, skulle ifølge anklageskriftet have bestukket en ansat hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, for at vedkommende skulle godkende fakturaer udstedt af Kemp & Lauritzen til Forsvarsministeriet Ejendomsstyrelse, selv om Kemp & Lauritzen ikke havde leveret ydelser svarende til de fakturerede beløb.

Men de tre århusianske mænd er ikke den eneste forbindelse til Aarhus. I anklageskriftet optræder Vejlby-Risskov Hallen også.

Ifølge anklageskriftet skulle samme mand "have bestilt varer og tjenesteydelser i Kemp & Lauritzen A/S navn hos Solar Danmark A/S, selv om de pågældende varer og tjenesteydelser ikke blev anvendt i Kemp & Lauritzen A/S virksomhed men i Vejlby-Risskov Hallen, desuden foranledigede han leverancerne godkendt i Kemp & Lauritzen A/S systemer, hvorved han påførte virksomheden et samlet tab på 13.963 kroner."

Det vil sige, i denne sag er det virksomheden, han var ansat hos, der har lidt tabet og ikke Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Vejlby-Risskov Hallen. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Overrasket bestyrelse

Bestyrelsen hos Vejlby-Risskov Hallen har ikke hørt om sagen, før den blev offentliggjort i medierne.

Her er man overrasket over at være nævnt i anklageskriftet, da Vejlby-Risskov Hallen har benyttet Kemp & Lauritzen A/S i forbindelse med en ombygning i 2016.

Tre mødelokaler i mellemetagen i Vejlby-Risskov Hallen skulle laves om, da Bakken Bears gerne ville rykke ind de lokaler, og derfor skulle de laves om til fælleskontor med køkken.

- Derfor bestilte vi en ydelse hos et anerkendt firma og fik leveret det til vores tilfredshed. Betalte regningen for det udførte arbejde, og så var vi videre til næste opgave. Derfor er vi også forundrede over, at vi optræder i anklageskriftet, siger Leif Gjørtz Christensen, der er bestyrelsesformand i Vejlby-Risskov Hallen.

Han understreger, at størrelsen på regningen passer med, at der blev lavet et større arbejde og derfor rejste det ingen spørgsmål, da den skulle betales.

Annonce

To svindelsager i samme styrelse

Anklagemyndigheden vil nedlægge påstand om fængselsstraf af forskellig længde til de fem tiltalte.

Sagen forventes at vare tyve dage i retten og vil blive behandlet ved Retten i Viborg, men er endnu ikke berammet.

Der er i øjeblikket to sager om svindel i Forsvaret. Den anden sag omhandler også Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. I den sag var det en whistleblower, som var ansat i et elektrikerfirma, som styrelsen arbejdede sammen med, der alarmerede Rigsrevisionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Overhaling gik helt galt

Sport For abonnenter

Billeder og reportage fra premieresejr i Hornbæk: Dobbelte målscorere, cheftrænere i aktion og en kandidat til årets mål

Østjylland For abonnenter

Et spørgsmål om signalværdi: Nej til udvidelse af Kattegatcentret var det rigtige

Annonce