Annonce
Randers

Forvent larm: Den gamle bro rives snart ned og det kommer til at støje dag og nat

Snart kommer der gravemaskiner med hydrauliske sakse, som vil tage store bidder af den gamle bro på Hvidemøllevej. Det kommer til at støje, forventer Banedanmark. Nedrivningen af broen foregår i weekenden fredag 5. til mandag 8. november, og der vil blive arbejdet igennem, også om natten. Arkivfoto: Annelene Petersen
Arbejdet med at bygge ny bro og forbinde den til krydset Tørvebryggen, Jernbanegade og Vestervold skrider planmæssigt frem. Mandag i efterårsferien kan den nye bro på Hvidemøllevej tages i brug, og derefter skal den gamle bro pilles ned.

Randers: Når vi når til januar næste år, vil det allersidste oprydningsarbejde ske, og så vil Randers have fået en spritny bro, et cirka 1,7 meter højere og ligebenet kryds ved Tørvebryggen, Jernbanegade og Vestervold, og det hele skulle gerne lette trafikken i den del af byen.

Bygge- og anlægsarbejdet vil til den tid have varet et år, for det var i januar i år, at Banedanmark gik i gang med ændringerne.

Områdechef hos Banedanmark, Lars Blædel Riemann, oplyser, at arbejdet skrider planmæssigt frem, og at tidsplanen holdes.

Annonce

- Det går godt med arbejdet. Næste skridt er at åbne broen for trafik, og det sker mandag 18. oktober. Det betyder, at man kan køre på broen, men kun dreje enten ind fra højre eller venstre, eller ud fra højre eller venstre i første omgang. Der går lidt længere tid, før krydset er helt færdigt og Vestervold kobles på, siger områdechefen.

Hæves 1,7 meter

Det er fordi, krydset skal hæves, så det rammer vejen fra den nye bro, der er anlagt højere oppe. Det vil i praksis betyde, at krydset skal løftes cirka 1,7 meter. Det forventes at stå klar til trafikanterne i slutningen af november.

Den nye bro ved Hvidemøllevej bliver åbnet for trafik i efterårsferien, mandag 18. oktober. Dermed kan man, når man kommer kørende fra Hvidemøllevej, dreje enten til højre eller til venstre. Der går stadig lidt tid, før man kan køre ligeud ad Vestervold, for selve krydset skal hæves først. Arkivfoto: Johnny Pedersen

Inden da skal den gamle bro væltes, for den er gjort overflødig, nu hvor den nye bro har taget over. Og det er jo faktisk den gamle bro, der er anledning til hele ændringen, idet den er for lav, når togdriften skal elektrificeres.

Nedrivningen af broen sker fra fredag 5. november til mandag 8. november.

- Og det vil komme til at støje en lille smule, advarer Lars Blædel Riemann, der tilføjer, at for at forstyrre blandt andet togdriften mindst muligt, fordi en del af arbejdet kommer til at foregå på skinnerne, vil der blive arbejdet igennem, altså både dag og nat.

Det vil være gravemaskiner med hydrauliske sakse monteret foran, der kommer til at pille broen ned i store bidder.

Ud over fundament og resterne af en gammel tjærefabrik, har der ikke været de store udfordringer undervejs i byggeriet, lyder det fra Banedanmark, der som nævnt forventer at være helt færdig med anlæg af parkeringspladser og oprydning i december og januar.

Annonce
Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Opdateret: Broslagsmål endte med at skille Kjærsgaard fra de konservative - dermed er det også et farvel til vigtige poster

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

Uro hos Konservative: Endnu et byrådsmedlem overvejer at forlade partiet til fordel for Østbroen

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Statsminister: Det går uhyggeligt hurtigt - nye tiltag overvejes

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Randers

Flytning af lyntestcenter i Randers skaber jubel blandt podere: Rykker ind i varmen på Falckstationen

Sundhedsministeren er smittet med corona

Randers

Politisk julebombe: Christina Kjærsgaard forlader Konservative og bliver byrådsmedlem for Østbroen

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Julemænd på motorcykler mødt af smil og vink: Se videoen af de festlige fyre, som spredte glæde og larm på regionshospitalet

Annonce