Annonce
Kultur

Foto af tilbagevendt skulptur satte gang i facebook-Grenå: - Kunst må gerne vække debat

Den 72-årige Inger Kjær vandrer Grenaa tynd og altid med sit kamera over skulderen. Derfor var det helt naturligt for hende at tage et foto af den genopstillede Offer-skulptur på Torvet i Grenaa. Privatfoto
Byfotograf og Grenaa-borger Inger Kjær delte 9. januar et billede af skulpturen "Offer, som nu er vendt tilbage til Torvet i Grenaa. I facebookgruppen "8500 Grenå" fik opslaget omkring 190 kommentarer. Det havde hun godt set komme.

Grenaa: - Det var helt bevidst, siger Inger Kjær.

Hun er byfotograf i Grenaa, altså bare på hobbyplan. Men den 72-årige kvinde fotograferer alt, hvad der sker i byen. I hvert fald alt det, hun kender til, og som interesserer hende.

9. januar lagde hun et billede op i facebookgruppen "8500 Grenå" af den hjemvendte skulptur Offer, som netop er blevet genopstillet efter halvandet år på depot. Og som sagt vidste hun godt, at det ville skabe debat.

- Jeg synes, det er spændende med debat og at høre folks holdninger, konstaterer hun, og forklarer:

- Kunst skal jo ikke være et glansbillede, men det må gerne være noget, der optager folk.

Annonce

Når jeg studerer den og kigger nærmere på den, kan jeg godt se en mening med den. Jeg vil ikke sige, at jeg elsker den, men jeg ser dens tunge budskab.

Inger Kjær, pensionist og byfotograf, Grenaa.

"Grim som arvesynden"

Og optage folk er lige det, som Offer gør. Kommentarerne på opslaget spænder lige fra de mildere: "Ja køn kan man ikke påstå, at den er!" over konstruktive forslag som "Den er virkelig trist at se på, den hører til i skoven." til decideret had " Utroligt deprimerende at se på og grim som arvesynden."

Men der er også positive røster i debatten. Flere tilslutter sig Inger Kjærs synspunkt om, at kunst skal vække debat og eftertænksomhed, mens andre synes, at den hører sig til og er en del af byens historie.

Desuden er der de sjove og kreative input: "Kunstværket viser, hvordan man ser ud, når man har fået afslag på lån i banken." og "Det er sådan, man kommer til at se ud af overdreven mobilbrug." og "Jeg synes ligesom, der mangler en overdreven Netto-pose på skulpturen."

Glad for debatten

Men kan Inger Kjær, som i øvrigt er kendt i byen for at trave op og ned af gaderne og tage billeder af nyt og gammelt, overhovedet selv lide skulpturen?

- Når jeg studerer den og kigger nærmere på den, kan jeg godt se en mening med den. Jeg vil ikke sige, at jeg elsker den, men jeg ser dens tunge budskab, forklarer hun og fortsætter:

- Jeg synes ikke, den er decideret grim, men jeg accepterer den med den historie, den har.

Uanset er hun glad for det liv, som debatten giver i Grenaa. Også selvom alle ikke taler lige pænt.

- Det er helt i orden, at vi debatterer, men nogen skulle måske have vasket deres sprog lidt, siger hun med et grin.

Inger Kjær er i øvrigt aktuel med et foredrag om sine mange billeder på den sociale Café Grenaa 22. januar med titlen: "Min hverdag i billeder."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Målrettet BMX-talent blev festens midtpunkt: - Surrealistisk at vinde Årets Sportsnavn

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce