Annonce
Sport

Fra 1. division til ligahåndbold i Randers HK: - Det har været udfordrende

Mia Møller (til venstre) knokler hårdt for at ramme det højere niveau, som et spring fra 1. division til ligaen kræver. Arkivfoto: Annelene Petersen
24-årige Mia Møller er skiftet til Randers HK fra 1. divisionsklubben Bjerringbro. Et stort spring, som har krævet tilpasning, men højre backen er ved at finde sig selv igen.
Annonce

Randers: Seneste sæson hed de bedste modstandere Vendsyssel og Ringkøbing. I denne har Mia Møller allerede krydset klinger med Odense og Herning-Ikast.

Højre backen har sammen med Amalie Pelzer taget springet fra Bjerringbro i 1. division til Randers HK i ligaen.

Seks træningskampe, en pokalopgave og tre ligaopgør er det indtil videre blevet til, så livet som ligaspiller er efterhånden ved at være hverdag. Spillet på banen vænner man sig dog ikke bare til til fra dag ét.

- Det har været udfordrende. Det er et højere niveau, end jeg var vant til. Det er meget mere fysisk end i 1. division, og så er tempoet meget højere. Mand for mand er det selvfølgelig også bedre spillere. Når man lægger tacklinger ind, skal der mere til, siger Mia Møller.

- Det har været et stort skridt op, men det går stille og roligt fremad. Der kommer lag på lag på, tilføjer den 24-årige bagspiller.

Annonce

Fokus på angrebet

Fysikken har heldigvis aldrig været et problem for backen. Der har hun været med på lige fod med de andre fra start. Ja, faktisk satte hun de fleste til vægs, da formen skulle testes i opstarten. Muskler, som kan tage fra i forsvaret, er der også nok af, så en stor del af træningstimerne er målrettet spillet med bolden.


Til træning er hun flyvende og gør det rigtig, rigtig godt. Det skal vi have overført til kamp, men jeg havde også en forventning om, at det ville tage noget tid. Det er det lange seje træk. Ikke kun for Mia, men for hele holdet.

Niels Agesen, Randers HK


- Jeg føler mig rimelig sikker i mit forsvarsspil, så jeg har især fokus på mit angrebsspil. Hvordan jeg kan optimere og spille på den måde, som vi nu engang skal. Jeg skal lige arbejde med at turde at være mere direkte nogle gange og bare klø på, lyder det fra Mia Møller.

Ligakampene har indtil videre budt på dobbelt så mange tekniske fejl som mål fra venstrehånden, men kurven peger den rigtige retning, lyder det.

- Jeg begynder lige så stille at føle mig til rette i det og finde mit eget spil. Det er svært at finde frem efter coronapausen. Den har jo gjort, at jeg ikke var på mit tidligere niveau, da vi startede sæsonen. Det lag skal jeg have lagt på samtidig med, at jeg tilpasser mig det højere niveau.

Annonce

Flyvende til træning

Indtil videre har der været masser af spilletid, selvom den har været rimelig ligeligt fordelt med Nicoline Olsen. Det er den, der løser opgaven bedst, som spiller mest.

- Mia skal vinde sine dueller i zonen, bruge sit skud i perioder og spille det her hurtige presspil, hvor hun skal vurdere, om hun skal løbe med bolden eller slippe den. Hun er god med bolden, så længe hun tager det helt stille og roligt oppe i hovedet, siger Niels Agesen.

Cheftræneren understreger, at han er godt tilfreds med måden, som Mia Møller indtil nu har forvaltet sit skridt op ad karrierestigen på.

Kort om kampen

Håndboldligaen

Randers HK - Holstebro Håndbold

Tidspunkt: Onsdag klokken 18.30.

Hvor: Arena Randers Hal 2.

Trupnyt: Niels Agesen råder over samtlige spillere. Julie Pontoppidan døjer dog en smule med sin ene finger, som også drillede i kampen mod Herning-Ikast, men hun er klar til at spille.

Følg opgøret live på amtsavisen.dk.

- Det er gået godt i forhold til de udfordringer, jeg havde forventet, der ville være, når Mia egentlig selv tvivlede på, om det var det rigtige at gøre eller om hun skulle vente. Det handler om gentagelser og antallet af succesoplevelser, før vi ser, at hun blomstrer yderligere.

- Til træning er hun flyvende og gør det rigtig, rigtig godt. Det skal vi have overført til kamp, men jeg havde også en forventning om, at det ville tage noget tid. Det er det lange seje træk. Ikke kun for Mia, men for hele holdet, siger Niels Agesen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Midttrafik retter ind: Nu kører bussen igen i Helstrup - men kun som midlertidig løsning

Randers FC For abonnenter

Transfervinduet lukker om 14 dage: Nej til Amankwaa, nyt om Kehinde og tro på en god coronahandel

Annonce