Annonce
Norddjurs

Fra bar mark til færdig skole: Min Friskole fejrede første skoledag

Eleverne på Min Friskole i Ørum gjorde klar til indmarch om til forældrene, der havde glædet sig lige så meget til første skoledag som børnene. Foto: Helle Elgaard Kvist
Min Friskole i Ørum bød tirsdag eftermiddag velkommen til eleverne og deres forældre på skolens første skoledag nogensinde, og dagen var en forløsning oven på to års hårdt arbejde.
Annonce

Ørum: Rammerne kunne ikke være bedre. Solen bagte ned på de mange forældre, der sad placeret på tæpper på græsplænen, der visse steder endnu ikke var helt vokset op, Dannebrog var placeret i flagstangens top, og flagrankerne pyntede rundt om pavillonerne.

Første skoledag er altid en særlig dag, men for både børn, forældre og personale var tirsdag eftermiddag helt speciel. Det var nemlig allerførste skoledag nogensinde på Min Friskole i Ørum, der er blevet etableret som et alternativ til folkeskolen lige ved siden af, da politikerne i Norddjurs valgte at flytte overbygningen, så eleverne nu skal til Grenaa for at gå i skole.

Skoleleder, Michael Christiansen (tv. i billedet), præsenterede klasser og lærere for forældrene på Min Friskole i Ørum, da der blev holdt første skoledag. Foto: Helle Elgaard Kvist

Skoleleder, Michael Christiansen, bød velkommen til de mange glade og forventningsfulde forældre og bad dem klappe alle eleverne ind på græsplænen, hvor klasserne blev præsenteret sammen med de nye lærere.

Annonce

Kulminationen på to års slid

Michael Christiansen kaldte dagen for "en kulmination på to års hårdt arbejde", og gav udtryk for, at det at skabe en friskole ikke er uden forhindringer.

- Der vil komme bump hen ad vejen. Vi har heldigvis været forskånet for de værste, men vi havde en lærer, der sagde op i weekenden, tre dage før skolestart, så det var et af de større, men vi har allerede fundet en afløser, hvilket er udtryk for, at der er stor lyst til at være personale her på stedet, sagde han.


Fra nu af er vi fælles om at skabe verdens bedste skole.

Michael Christiansen, skoleleder på Min Friskole i Ørum


Han bad samtidig forældrene om at være overbærende, for det ville med sikkerhed ikke være den sidste udfordring, skolen vil komme til at stå overfor.

- Vi vil prøve at gøre det så smertefrit som muligt, men nogle gange bliver der spurgt om noget, og så tænker vi: "Det var da et knaldgodt spørgsmål - det har vi ikke lige tænkt over."

Han var dog ikke i tvivl om, at både forældre, elever og personale vil være med til at skabe rammerne for, at Min Friskole bliver en succes.

- Fra nu af er vi fælles om at skabe verdens bedste skole, sagde Michael Christiansen.

Annonce

Bange for lukning af Ørum Skole

Den ambition var der mange, der delte.

En af de to initiativtagere til Min Friskole er Rasmus Holm. Han fik sammen med Torben Lund, der er bestyrelsesformand for friskolen, idéen til at skabe et alternativ til den lokale folkeskole, og for ham var det en glædens dag.

Rasmus Holm er forælder og en af initiativtagerne til Min Friskole. Han mener, der skal være en skole i byen, hvor eleverne kan gå hele deres skolegang. Foto: Helle Elgaard Kvist

- Vi lovede en solstrålehistorie, og det står vi bogstaveligt taget med i dag, sagde han med henvisning til vejret


Da de flyttede overbygningen, tænkte vi, at det var starten på lukningen af Ørum Skole.

Rasmus Holm, forælder og initiativtager til Min Friskole i Ørum


Rasmus Holm har en pige i 1. klasse og en dreng i 4. klasse, der begge går på skolen, og familien er bosiddende i Ørum. Politikernes beslutning om at flytte overbygningen væk fra byen var årsagen til, at Rasmus Holm begyndte at tænke i alternativer.

- Da de flyttede overbygningen, tænkte vi, at det var starten på lukningen af Ørum Skole. Vi kunne ikke bare sidde og vente på, at det ville ske, så derfor skulle der ske noget, siger Rasmus Holm, der gerne ville, at børnene kunne få hele deres skolegang på samme skole.

Annonce

Fra bar mark til færdig skole

Hans kone arbejder i Ryomgård, så derfor var der også overvejelser om, hvorvidt børnene skulle være rykket til den kommunale skole i Ryomgård, men for Rasmus Holm betyder det meget, at der er en skole i Ørum.

- Hvis man ikke har en skole i byen, så dør lokalområdet. Så er der ingen brugs, ingen hal, ingenting, siger han og peger på, at det handler om at blive ved med at have et attraktivt område - også for tilflyttere.

Arbejdsgrupper har knoklet mange weekender med at etablere skole og udeområder. Der er blevet lavet for 3,5 millioner kroner frivilligt arbejde på skolen, fortæller skolebestyrelsesformand Torben Lund. Foto: Helle Elgaard Kvist

Rasmus Holm har sammen med en stor flok af frivillige i forskellige arbejdsgrupper været med til at gå fra en bar mark i foråret til en skole klar til 175 tilmeldte børn på første skoledag. Han ved godt, at han og de andre forældre med etableringen af Min Friskole paradoksalt nok selv kan være med til at tage livet af den lokale folkeskole. Men for Rasmus Holm handler det i sidste ende om én ting.

- Vi tænker på vores børn først, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Annonce