Annonce
Navne

Fra bybud til bankdirektør

Bankdirektør i Jutlander Bank, Lars Thomsen, kan 1. august fejre 25 års jubilæum. Pressebillede

Lars Thomsen begyndte i Sparekassen Himmerland og er nu som 44-årig direktør i Jutlander Bank i Hobro.

Bankdirektør Lars Thomsen, Tvebjergvej i Aars, kan lørdag 1. august fejre 25 års jubilæum i Jutlander Bank.

Annonce

Lars Thomsen, der er født og opvokset i Aars, var i sine teenageår bybud i Sparekassen Himmerland, og som 19-årig - med en Højere Handelseksamen i bagagen - blev han ansat som elev i sparekassen i Aars. Han udviste fra starten flid og talent, begyndte hurtigt at arbejde sig op - og sidder i dag i Jutlander Bank med titel af bankdirektør, kun 44 år.

Det er en resultatorienteret medarbejder og en synlig chef, der nu kan se tilbage på 25 år i samme virksomhed - plus årene som bybud. Nok er det samme virksomhed. Men det er også en virksomhed, som forretningsmæssigt har udviklet sig voldsomt, og jubilaren har selv sat sine egne, synlige fingeraftryk på udviklingen gennem årene.

Derfor er det ikke tilfældigt, at det netop er Lars Thomsen, der i bankens tre medlemmer store direktion nu har ansvaret for implementering af den strategi for Jutlander Bank, som bestyrelse og direktion lagde efter fusionen mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro for halvandet år siden.

Lars Thomsen er af natur energisk, engageret og beslutsom. Og ledelse været en del af hans jobbeskrivelse siden 1994. Blot to år efter, at han havde udstået sin elevtid, tiltrådte han som souschef i sparekassens Støvring afdeling, hvor han to år senere blev udnævnt til afdelingsdirektør.

Ud over en stribe faglige og personlige kurser gennem årene har Lars Thomsen også bestået Finanssektorens Master i Ledelse.

»Jeg interesserer mig indgående for ledelse,« siger Lars Thomsen selv: »Og ledelse er for mig ikke noget med regneark. Ledelse er at udvikle mennesker. Jo større vores virksomhed er blevet, desto større er behovet for ledelse og kommunikation,« uddyber han.

I 2001 indtrådte han i Sparekassen Himmerlands overordnede ledergruppe og fik titel af privatkundechef.

»Det var en ny stilling, der blev oprettet i erkendelse af, at vi måtte tilpasse os en ny situation, hvor kunderne ikke længere bare kom af sig selv,« husker Lars Thomsen.

Samtidig blev det Lars Thomsen betroet at deltage i ledelsen af specielle projekter - som da Sparekassen Himmerland i 2006 overgik fra at være garantsparekasse til at blive et aktieselskab.

I 2008 blev han udnævnt til underdirektør, og i de følgende år var han også ansvarlig for Sparekassen Himmerlands overtagelse af kunderne fra andre pengeinstitutter: St. Brøndum Sparekasse i 2008, dele af EBH Bank i Fjerritslev i 2009 og Sparekassen Midtfjord i 2011. Her kunne han trække på de erfaringer, han høstede, dengang han allerede som helt nyuddannet fik ansvaret for overførslen af kunder fra Himmerlandsbankens afdeling i Aalestrup, som Sparekassen Himmerland havde overtaget i 1993.

I forbindelse med fusionen til Jutlander Bank ved årsskiftet 2013-2014 blev Lars Thomsen udnævnt til vicedirektør, og 1. september 2014 indtrådte han med titel af bankdirektør i Jutlander Banks direktion, der foruden jubilaren tæller bankdirektør Lisa Frost Sørensen og ordførende direktør Per Sønderup.

»Jeg er ikke tændt af magten og æren. Jeg ønsker ikke at være landsbykonge. Men det er spændende at stå i spidsen for forandringer og få dem til at lykkes,« siger Lars Thomsen.

Ud over sit dybe engagement i sin arbejdsplads har Lars Thomsen også passet - og passer - en række tillidsposter, både i den finansielle sektor og uden for. Tidligere i år blev han valgt til formand for Aars Erhvervsråd, og samtidig er han indtrådt i bestyrelsen for Himmerlands Udviklingsråd.

Inden for den finansielle sektor er Lars Thomsen i dag medlem af bestyrelsen for Lokal Puljepension, og han deltager blandt andet i flere forskellige udviklings- og beslutningsfora i Totalkredit som repræsentant for Lokale Pengeinstitutter.

Privatpersonen Lars Thomsen er gift med Vinni, der er skolelærer. De bor i Aars med deres tre børn - Mads på 15, Peter på 12 og Dicte på ni år. Ud over at følge børnenes idrætsgrene, håndbold, fodbold og svømning, lægger Lars Thomsen vægt på selv at holde sig i form med løb, svømning og badminton - og ikke mindst en udfordrende tur på mountainbike.

Men skal benene hviles, sætter han sig gerne med en god bog. Måske en biografi, en krimi, gerne en roman af Kenn Follet eller faglitteratur om ledelse. Eller et nummer af Illustreret Videnskab Historie.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce