Annonce
Randers

Fra HHX-student til mekaniker: Poul Eriks barndomsdrøm blev til virkelighed

Jobbet hos Bosch Car Service i Kjellerup, der blandt andet består i at servicere biler for Forsvaret, er ifølge Poul Erik Nielsen både varieret og udfordrerende. PR-foto
Selv om Poul Erik Nielsen fra Randers valgte en HHX-uddannelse efter folkeskolen, valgte han at forfølge sin drengedrøm ved at uddanne sig til mekaniker.

Randers: Selv om man har fire børn og et familieliv, der skal fungere, er det aldrig for sent at skifte spor.

Poul Erik Nielsen valgte egentlig en HHX-uddannelse efter folkeskolen, men tog et drastisk valg omkring sin 30-års fødselsdag. Her besluttede han sig nemlig for at følge sin barndomsdrøm, sadle om og uddanne sig til mekaniker på Tradium i Randers.

- Det var aldrig helt det, jeg ville lave, som jeg endte med, og så tænkte jeg, skal du forfølge den der barndomsdrøm, at så skulle det være nu. Så det bestemte jeg, sammen med min bedre halvdel, at det gjorde vi, og det har jeg virkelig ikke fortrudt, siger Poul Erik Nielsen i en pressemeddelelse fra Tradium.

Erhvervsskolen Tradium

  • Tradium udbyder ungdoms-, voksen- og efteruddannelser inden for HTX, HHX, EUX, EUD og AMU
  • Skolen har syv adresser i Randers, Hobro og Pederstrup
  • Antallet af årselever er 2.900
  • Tradium har cirka 460 ansatte

Drømmen nagede

Det var en usikkerhed på, hvad han egentlig ville, der fik Poul Erik Nielsen til at vælge handelsskolen. Den blå studenterhue fik han i 2004, og bagefter arbejdede Poul Erik Nielsen blandt andet som bankbetjent i Silkeborg og underviste med sin baggrund som konkurrencesvømmer børn i svømning. Men mest af alt havde han lyst til at blive mekaniker.

- Det er sådan lidt en barndomsdrøm efter at have set min far skrue i biler. Det var enormt spændende, siger Poul Erik Nielsen.

Der er flere fordele ved at vælge en håndværkeruddannelse, selv om man har en studenterhue. Når man er student, kan man komme hurtigere gennem uddannelsen, fordi man kan springe det første grundforløb på EUD over. Hvis man er over 25 år, kan man desuden blive voksenlærling, hvilket giver en højere løn og dermed en lettere overgang fra normal løn til lærlingeløn.

Vil fikse ældre amerikanerbiler

Poul Erik Nielsen har efter at have færddiggjort mekanikeruddannelsen på Tradium fået job ved Bosch Car Service i Kjellerup.

- Jeg vil gerne have nogle år i faget og så på sigt åbne mit eget lille værksted og drive det som selvstændig. Samtidig kunne det være spændende at arbejde med ældre biler, hvor der er en helt anden slags teknik end i bilerne i dag, siger Poul Erik Nielsen.

Han drømmer især om at arbejde med amerikanerbiler.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce