Annonce
Østjylland

Fra Island til ismand: Dan er ny forpagter af café og ishus - han har godt nyt til kaffe- og grillentusiaster

I weekenden åbner den nye forpagter af Café No1 i Fjellerup, Dan Kristiansen. Foto: Anders Tilsted
Dan Kristiansen er ny forpagter af Café No1 i Fjellerup. Han er for nylig vendt hjem fra Island, og han planlægger blandt andet at udnytte sin unikke grillviden til sommer.

Fjellerup: Det populære madsted og ishus i Fjellerup, Café No1 lige over for Hestehaven Camping, har fået ny forpagter. Han hedder Dan Kristiansen, han åbner op i weekenden, og så har han lidt travlt for tiden.

- Jeg er lige blevet far den 23. april, vi er flyttet i hus i Assentoft, og så er jeg ved at gøre caféen klar. Men jeg glæder mig meget til, vi åbner, siger Dan Kristiansen.

Café No1 åbnede for to år siden, og indtil nu har Hanne Buhl Andersen drevet caféen. Det er også hende, der har haft Vaffelbageriet i Fjellerup igennem mere end 30 år, men hun har valgt at sige, at nu er det nok med at servere is og mad.

Annonce

Derfor begyndte Roan Lysdal som ny forpagter af Vaffelbageriet i marts, og Dan Kristiansen er så lige begyndt som ny forpagter af Café No1.

Nu får Dan sit eget sted

- Jeg har tidligere været restaurantchef på McDonalds både i Aarhus og på Island. Jeg har også været restaurantchef på The Diner i Racehall i Aarhus og konsulent for Jensens Bøfhus. Men nu vil jeg gerne have mit eget sted, og det får jeg her, fortæller Dan Kristiansen, der i øvrigt også har været team manager for basketball-holdet Bakken Bears i Aarhus.

Han har i to omgange boet på Island og kom tilbage til Danmark i slutningen af sidste år.

- Ja man kan sige, at jeg går fra Island til at være ismand. Jeg kender ikke rigtig noget til Fjellerup, og faktisk har jeg aldrig før boet nord for Aarhus - andet end på Island selvfølgelig. Men jeg ser virkelig frem til at drive Café No1, siger han med et smil.

Caféen laver isvafler med den italienske kvalitetsis Bravissimo, som landets største isproducent, Premier Is, forhandler. Det bliver der ikke lavet om på, og derfor skiller man sig også lidt ud i forhold til Vaffelbageriet.

Annonce

Har været dommer ved grill-VM

Når det gælder maden, går Dan Kristiansen og overvejer flere nye ting på menukortet.

- Det bliver stadigvæk cafémad, som man kender det, men der kommer lidt ændringer hen ad vejen. Jeg er meget passioneret, når det handler om at grille, og jeg er certificeret grill-dommer. Jeg har blandt andet været dommer ved grill-VM og grill-EM, så vi skal da have nogle grillaftener i løbet af sommeren, konstaterer den nye forpagter.

Ved Café No1 er der en minigolfbane, og her vil Dan Kristiansen til sommer sætte en grill op, hvor man kan få grillpølser. Udover at være grillekspert, er han også kaffeentusiast.

- Jeg elsker kaffe og går meget op i det, og vi kommer til at bruge nogle andre kaffebønner, end caféen tidligere har brugt.

Ved caféens minigolfbane vil Dan Kristiansen sætte en grill op, hvor der skal serveres grillpølser. Han vil også holde særlige grillaftener. Foto: Anders Tilsted
Annonce

Medarbejdere søges

Når han åbner op i weekenden, har Café No1 åbent hver dag til og med efterårsferien. Herefter vil caféen have åbent fredag, lørdag og søndag og tilbyde take away og brunch til byens borgere, og til dem som bruger de mange sommerhuse i Fjellerup i vintermånederne.

Ligesom så mange andre caféer og ishuse kæmper Café No1 også lidt med at få nok medarbejdere.

- Jeg har jobsamtaler i øjeblikket, og vi står og mangler en håndfuld medarbejdere lige nu. Så hvis man har lyst til at arbejde et sted, hvor vi har det sjovt, skal man endelig kontakte mig, fortæller Dan Kristiansen.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce