Annonce
Randers

Fra London til Randers i al hast: Som at leve i et parallelunivers

På to aftener fik Trine Alsen Vittrup pakket hele sin lejlighed i London ned. Nu er hun i karantæne i Randers.Foto: Anne Myrup Pedersen
På få dage gik Trine Alsen Vittrup fra at have en rygende travl arkitektkarriere i London til at sidde alene i karantæne på et stille hotelværelse i Randers-området. Coronavirussen har i dén grad vendt op og ned på hendes liv.

Randers: For kort tid siden kørte Trine Alsen Vittrup rundt med Londons undergrundsbane, handlede i fyldte supermarkeder, passede sit arbejde som arkitekt i millionbyen og nød det hektiske storbyliv med sin kæreste. Livet var præcis, som det plejede.

Samtidig begyndte hun at få bekymrende beskeder fra sine danske venner og familie, og kunne i de danske nyheder følge med i coronaudbruddet og den gradvise nedlukning af samfundet.

- Min kæreste er fra Irland, så vi fulgte både med i engelske, irske og danske nyheder. Da de begyndte at lukke skoler i både Irland og Danmark, blev der stadig intet gjort i England for at inddæmme spredningen. Det var som at leve i et parallelunivers, fortæller hun og tilføjer:

- Det var en forvirrende tid – for hvilke oplysninger skulle vi stole på?

Parret valgte dog at tro på, at det var deres hjemlande, der havde valgt den rette håndtering af coronavirussen, og begyndte derfor at tage visse forholdsregler.

- Undergrundsbanen kørte som normalt, men jeg valgte andre måder at komme til og fra arbejde, selv om det tog to timer hver vej, forklarer Trine Vittrup, som også blev mere og mere betænkelig ved at sidde tæt med kollegerne på kontoret.

Annonce

Da de begyndte at lukke skoler i både Irland og Danmark, blev der stadig intet gjort i England for at inddæmme spredningen. Det var som at leve i et parallelunivers.

Trine Alsen Vittrup

Pakkede på rekordtid

Faktisk havde parret nogle uger inden coronavirussen brød ud i Europa besluttet at opsige job og lejlighed for at flytte til Danmark for at starte et liv sammen. Men mens de gik og ventede på, at datoen for den store flytning skulle komme, blev meldingerne fra Danmark og Irland mere og mere dystre.

- Til sidst turde vi ikke vente mere. Så jeg fik lavet en aftale med min chef om at afslutte mit arbejde fra Danmark, og så fik jeg fremrykket flybilletterne, fortæller Trine Vittrup, som endte med at måtte ombooke flybilletterne hele fem gange, inden det lykkedes at finde et fly, der ikke blev aflyst.

Pludselig havde hun billet til et fly med afgang to dage senere, og det gav hende to aftener til at få pakket hele lejligheden ned og fundet et flyttefirma, der kunne flytte alle hendes ejendele fra London til Randers.

Farvel til kæresten

I sidste weekend kunne hun sætte fødderne på dansk jord efter fem år i England. Desværre uden sin kæreste i hånden.

- Vi er hverken gift eller har børn, og han har heller intet job i Danmark. Derfor betyder grænselukningen, at han ikke kan komme ind i landet, forklarer Trine Vittrup og tilføjer, at hendes kæreste derfor må flytte hjem til sin familie i Irland, mens corona-pandemien raser.

- Det er da underligt at gå fra at bo sammen til ikke at vide, hvornår vi ser hinanden igen. Men det skal vi nok komme igennem – der sker værre ting lige nu, fastslår hun.

Trine Alsen Vittrup har de sidste fem år boet og arbejdet i London. På to aftener pakkede hun hele sin lejlighed ned og hastede hjem til Danmark, hvor hun nu er i karantæne på et hotelværelse i Randers-området. Foto: Anne Myrup Pedersen

Karantæne på hotel

Rejsen til Danmark var en underlig oplevelse for Trine Vittrup.

- Ligesom i London var det også i lufthavnen tydeligt, at englænderne er flere uger bagud i deres viden om coronavirus, fortæller hun og giver et eksempel:

- Da vi skulle tjekke ind, gjorde alle danskerne meget ud af at stå med nogle meters afstand, men personalet blev ved med at sige, at folk skulle rykke sammen i køen, hvis de ville med flyet.

Netop fordi hun har stået tæt op ad folk i lufthavnen, i flyet og generelt i sin sidste tid i London, gik Trine Vittrup direkte i karantæne, da hun kom til Danmark. Så nu sidder hun alene på et hotelværelse i Randers-området.

- Det er faktisk helt okay. Min familie er så sød og kommer og sætter aftensmad, dagligvarer og blomster udenfor døren, siger hun og fortsætter

- Min første uge i karantæne har jeg brugt på at afslutte mit arbejde, og den kommende uge vil jeg bruge på at slappe af – læse en bog, se en serie. Ting jeg ikke har nået de sidste fem år, hvor jeg har arbejdet konstant.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce