Annonce
Østjylland

Fra plejehjem til flygtningecenter til lejlighedshotel: Iværksættere kalder det selv en vanvittig historie

Djurs Housing er navnet på lejlighedshotellet, der har til huse på det tidligere plejehjem Lyngbygård i Lyngby nær Grenaa. Bag stedet står Sara Mols Græsborg (th.) og hendes mand, Jakob Mols Græsborg (tv.), samt Steffen Mols (nummer to fra højre) og Henrik Kruse (nummer to fra venstre.) Foto: Helle Elgaard Kvist
Det tidligere plejehjem Lyngbygård blev erhvervet for kun 250.000 kroner. Siden er det blevet renoveret, så det nu står ejerne i fire millioner, og nu er de godt 3.500 kvadratmeter klar til at tage imod gæster, der vil have et billigt ophold på Djursland.

Lyngby: Fire krøllede hjerner, eller i hvert fald fire mennesker, der ser muligheder, for der er immervæk et stykke vej fra et gammelt plejehjem til et lejlighedshotel, der nu står klar med 35 værelser med plads til 86 overnattende gæster.

Navnet er Djurs Housing, og stedet er det tidligere plejehjem Lyngbygård, der har stået tomt nogle år, efter at det i en periode blev brugt som flygtningecenter.

Folkene bag er søskendeparret Steffen Mols og Sara Mols Græsborg og hendes mand, Jakob Mols Græsborg, samt Henrik Kruse, og de har store forhåbninger for det nye lejlighedshotel.

Annonce

- Først skal vi selvfølgelig have gang i driften og have gjort det rentabelt, men derefter er alle muligheder åbne, siger Henrik Kruse, der er den mest lokale af de fire. Han er bosat i Grenaa og arbejder i Lasertryk.dk-koncernen.

Et kup til en kvart million

Det tidligere plejehjem erhvervede de fire forretningspartnere sig for den nette sum af 250.000 kroner, og det er lidt af et scoop, da det tidligere plejehjem består af 3.520 kvadratmeter bygninger.


Der er blevet brugt 2.000 timer bare på at male, så det var godt, at vi ikke skulle have gjort det selv.

Steffen Mols, medejer af Djurs Housing


Købet kom i stand, da Norddjurs Kommune for tredje gang udbød det tomme plejehjem til salg. Stedet var vurderet til 14 millioner kroner - men tredje gang blev det udbudt uden en mindstepris, og det gjorde, at de tre iværksættere fik blod på tanden og tog chancen.

- Det er et kup, vi har gjort, men det var som at byde på en lottokupon, siger Henrik Kruse.

Selv om plejehjemmet blev erhvervet til en yderst favorabel kvadratmeterpris, så er den endelige pris for lejlighedshotellet endt i fire millioner, da alle værelser er blevet totalrenoverede, blandt andet med nye gulve og nye badeværelser, samt har fået helt nye møbler og installeret 50 tommers fjernsyn.

- Vi regnede med, at det ville ende i to millioner, men erfaringen viser også, at man altid skal gange op med to, både økonomisk og tidsmæssigt, siger Steffen Mols.

Foruden renoveringen af værelserne er der blandt andet lavet fitnessrum, der er løbet op i 65.000 kroner, samt fælleslokale med sofaarrangenter og bordfodbold.

At renoveringen har krævet nogle timer er indlysende.

- Der er blevet brugt 2.000 timer bare på at male, så det var godt, at vi ikke skulle have gjort det selv, siger Steffen Mols.

Annonce

Allerede gang i bookinger

Når Djurs Housing slår dørene op for gæster, så er målgruppen ikke lagt fast. Egentlig var tanken, at stedet skulle være rettet mod blandt andet håndværkere, der var lejet ind på lokale projekter, og som havde brug for et billigt sted at bo. Det har vist sig, at der også er efterspørgsel på stedet fra folk, der gerne vil bruge det som feriebase for at komme ud at opleve Djurslands mange attraktioner, såsom Djurs Sommerland, Ree Park og Skandinavisk Dyrepark.

- Målgruppen kommer til at definere sig selv. Vi har fået 18 bookinger - de første kommer på mandag - og det er allesammen fra turister, siger Steffen Mols, der har rollen som driftsansvarlig for Djurs Housing.

Henrik Kruse står for firmaaftaler og langtidsleje samt marketingsdelen, og Sara Mols Græsborg, der blandt har en fortid i Bagedysten, er køkken- og eventansvarlig.

Alle tre har fuldtidsarbejde ved siden af, og planen har derfor hele tiden været, at lejlighedshotellet skal være så automatiseret som muligt - også for at kunne holde prisen så lav som mulig.

Det betyder blandt andet, at Djurs Housing er nøglefrit. Booking sker online, hvorefter man modtager en kode, der fungerer som adgang til værelse og fællesområder. På værelserne er der køkkenvogne med udstyr, som man tager med i fælleskøkkenerne, hvorefter man tager tingene med tilbage til værelset.

Rengøring og vedligehold af værelserne og området tager to deltidsansatte rengøringsfolk og en deltidsansat pedel sig af.

Annonce

Interesse fra virksomheder

På Steffen Mols' håndled sidder et Smart Watch, der giver lyd hver gang, der tikker en booking ind. Lyden af bookingerne er en velkommen tilkendegivelse af efterspørgslen, men på sigt håber de tre iværksættere at høre lyden knap så ofte.

- Det vil jo være fedt, hvis det blev langtidsudlejet, og der har også været flere virksomheder, der har vist interesse, siger Henrik Kruse.

Hvad de tre iværksættere kan og skal forvente sig af stedet, ved de endnu ikke.

- Hvis der er 50 procents belægning, er det en succes, men vi har ikke været så vanvittigt langsigtede endnu, siger Henrik Kruse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Aktivitetscenter Tirsdalen skaber glæde i Kristrup: Nu skal der pustes nyt liv i det oprindelige millionprojekt

Sport

Fra Mariager Fjord til OL i japansk farvand: Fie Udby har lagt smerter og tvivl bag sig i ny ambitiøs konstellation

Annonce