Annonce
Randers FC

Fra rødt kort til drømmemål: Piesinger nyder succes i Randers FC

Simon Piesinger jubler efter scoringen mod AGF. Det var hans andet mål i sæsonen. Det første faldt på udebane mod FC Midtjyllad i oktober sidste år. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Et rødt kort i tredje spillerunde mod Hobro var det synlige bevis på en usikker start i Randers FC for Simon Piesinger. Men i dag fremstår han langt mere selvsikker og er blandt de bedste på holdet, der er pisket til at vinde mandagens hjemmekamp mod Hobro for at holde liv i top 6-drømmen.
Annonce

Randers: - Mit bedste mål i karrieren? Ja, uden tvivl.

Ordene tilhører Simon Piesinger, der med en afslutning fra 44 meter snød AGF-keeper William Eskelinen og noterede sig for kampens detalje i torsdagens genåbning af Superligaen. Et klassemål fra den 28-årige østriger, der er et dugfrisk eksempel på, at der ikke er langt fra himmel til helvede i fodboldens verden.

I juli sidste år lignede han en spiller, der befandt sig nærmere det sidste end det første, da en usikker start på tilværelsen i Randers FC kulminerede med et rødt kort i udekampen mod Hobro i tredje spillerunde.

20 minutter før tid fik Simon Piesinger marchordre efter en nødbremse på Hobro-forwarden Pål Alexander Kirkevold, og i de efterfølgende fire spillerunder i Superligaen spillede han ikke ét eneste minut.

Annonce

Stærk duo

Men i sejren på 2-0 hjemme over Silkeborg 1. september vendte han tilbage til startopstillingen, og her har han - fraset kampen mod AaB i 16. spillerunde, hvor han havde karantæne - befundet sig siden.

- Det har været en rigtig god sæson for mig. I begyndelsen skulle jeg vænne mig til, at der blev spillet i et højere tempo og mere fysisk, end jeg havde været vant i Østrig. Der er flere kampe i Danmark, hvor der bliver spillet kick and rush, og samtidig skulle jeg vænne mig til hele tiden at kommunikere på engelsk, siger Simon Piesinger.

- Men nu befinder jeg mig langt bedre og har fundet ind i et godt samarbejde med Erik Marxen. Han er den mere udfarende, som dirigerer med de andre spillere på holdet, mens jeg er mere tilbageholdende og forsøger at finde mine holdkammerater med nogle gode afleveringer frem i banen. Det er en god kombination.

I en stor del af sin karriere har han spillet på den defensive midtbane, men nu har han accepteret, at centerforsvaret er den rigtige position for ham.

- Jeg tror egentlig, at Thomasberg satte mig ned i forsvaret i begyndelsen af sæsonen, fordi Simon Graves var skadet, og Mathias Nielsen heller ikke var helt fit. Jeg ser det som en fordel, at jeg kan spille begge positioner. Men det er klart, at jo mere succes, jeg har haft i forsvaret, jo gladere er jeg blevet for at spille dernede. Så på den måde ser jeg mig selv som centerforsvarer nu, siger Simon Piesinger.

Annonce

Kun sejr tæller

Det væsentligste er dog holdets succes, pointerer han, og set i det lys var det en streg i regningen, at AGF i overtiden fik udlignet Piesingers føringsmål.

Det sætter Randers FC under pres før endnu et lokalopgør på hjemmebane mod Hobro.

- Det er en kamp, vi skal vinde. Længere er den ikke. Vinder vi, har vi stadig top 6 at spille for, når vi skal til Parken i næste weekend. Men smider vi point mod Hobro, kan muligheden for top 6 meget vel være tabt, erkender Simon Piesinger.

Han finder dog optimisme i, at Randers FC har været stærke på hjemmebane, hvor de blot har tabt to kampe og høstet 24 af de 35 point, som er kommet ind på kontoen hidtil i sæsonen.

- Det har passet os bedre at spille hjemme end ude. Vi kontrollerer kampene bedre og har været i stand til at dominere spillet og presse modstanderne tilbage. Det giver selvtillid, hvilket vi også så i træningskampen mod Vendsyssel. Den selvtillid skal vi tage med ind til kampen mod Hobro, siger Simon Piesinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce