Annonce
Randers

Fra Randers til Vancouver: Kristina lever drømmen i Canada

Kristina Sørensen skiftede tidligere på året Randers ud med Vancouver. Privatfoto
Hvis man drømmer om et internationalt eventyr, behøver det ikke betyde, at man er nødt til at sige sit job op. 27-årige Kristina Sørensen fra Randers tog jobbet med til Canada, hvor hun nu udlever en gammel drøm.
Annonce

Randers: Da Kristina Sørensen flyttede hjemmefra, flyttede hun tre kilometer væk, men blev i Randers, hvor hun er vokset op. Det næste flyt var dog noget større. 7.483 kilometer i fugleflugtslinje til den anden side af kloden og go’daw til Vancouver, Canada. 27-årige Kristina Sørensen havde fået en stilling som "buying and marketing coordinator" på Jysk Canadas hovedkontor.

Det hele skete i januar 2020, hvor Kristina Sørensen efter mange års kamp endelig fik sin opholds- og arbejdstilladelse i Canada efter fem år i forskellige stillinger på Jysks hovedkontor i Brabrand. Hun husker stadig dagen, hvor det hele faldt på plads.

- Jeg får tårer i øjnene, når jeg tænker på det. Det var virkelig en lang og hård kamp, så da jeg kørte hjem fra arbejde med en underskrevet kontrakt og visum, var det en blanding af at grine og græde. Jeg kørte direkte hjem til min mor, hvor vi åbnede en flaske champagne, siger Kristina Sørensen.

Annonce

Canada var topprioritet

Lige siden Kristina Sørensen blev student på handelsskolen, har hun drømt om at bo og arbejde i udlandet. Gennem sit arbejde i Jysk så hun nu muligheden for at opfylde den drøm, og efter at have kigget på kortet over Jysks Franchise-lande, var Canada topprioriteten for Kristina.

- På trods af min udlængsel ville jeg stadig gerne have trygheden i at kunne sproget, og jeg snakker kun engelsk og lidt skoletysk. Det var vigtigt for mig for at kunne blive integreret i lokalsamfundet og få opbygget et netværk. Og så er Canada selvfølgelig fantastisk smuk og har så meget at opleve, siger Kristina Sørensen.

Kristina Sørensen nyder den smukke natur i Canada, og det er ikke usædvanligt at weekenderne bruges på bjergbestigning. Privatfoto

Det er dog svært som udlænding at få visum i Canada. Enten skal man have en universitetsuddannelse, eller også skal det være umuligt for et canadisk firma at finde en lige så godt kvalificeret canadier, som den udlænding firmaet vil ansætte.

Kristina Sørensen levede ikke op til nogen af kravene, og derfor var der kun den mulighed at ansøge om et meget begrænset antal etårige opholdstilladelser, som oftest bruges af skiguider eller turister. Men efter flere års forgæves forsøg lykkedes det i 2020.

Annonce

Bjergvandring om formiddagen

I Vancouver arbejder Kristina Sørensen på det canadiske hovedkontor, hvor hun er med til at sikre, at butikkerne har varer nok. Og i fritiden og weekender har hun så tiden til at rejse og opleve det smukke Canada.

To af hendes nye lokale veninder i Vancouver er meget interesserede i natur og vandring, og derfor er det ikke usædvanligt, at Kristina pludselig står på en bjergtop i 1200 meters højde en lørdag formiddag.


Jeg får tårer i øjnene, når jeg tænker på det. Det var virkelig en lang og hård kamp, så da jeg kørte hjem fra arbejde med en underskrevet kontrakt og visum, var det en blanding af at grine og græde. Jeg kørte direkte hjem til min mor, hvor vi åbnede en flaske champagne.

Kristina Sørensen


Hun lever drømmen og selv hendes morfar på 77 år har lært at bruge Instagram, for at han kan se de billeder, som hun lægger op.

Hele eventyret havde ikke været muligt, hvis ikke Kristina havde gjort et stort arbejde selv. Hendes råd til andre, der også drømmer om et internationalt eventyr, er derfor at undersøge grundigt, hvad det kræver, hvor svært det er at få visum, og hvordan kulturen er og så snakke med sin chef om det.

- Hvis du kun går rundt med det selv, er der ingen, der kan hjælpe dig. Og hvis drømmen ikke er mulig, så går du i det mindste ikke rundt og drømmer om noget, der ikke kan lade sig gøre. Nogle gange er det også et spørgsmål om den rette timing – bare fordi det ikke er sket før, betyder det ikke nødvendigvis, at nogen har sagt nej, siger Kristina Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce