Annoncørbetalt indhold

Fra renoveringskaos til drømmekøkken

Fra gammelt bryggers til nyt køkken. Flemming og Stine Rasmussens yndlingsrum i huset er køkkenet.

1 måned i stuen, 3 måneder i campingvogn og 4 måneder på en gård. Sådan så livet ud for familien Rasmussen i 2017, da et renoveringsprojekt forvandlede sig til kaos. Nu er de tilbage i huset og har fået deres drømmekøkken med udsigt til skov og Randers Fjord.

Midt i processen var jeg ved at opgive og havde mest af alt lyst til at rage hele lortet ned eller flytte fra det. Men jeg kan godt se nu, at det vi har her, kan vi ikke få andre steder. Så det har været det hele værd!

Han griner hovedrystende, når han tænker tilbage på 2017. Flemming Rasmussen, som er gift med Stine og far til deres to drenge på 7 og 10 år. Egentlig er renoveringsprojektet i parcelhuset i Assentoft vurderet til at tage tre måneder, men ni ekstra måneder kommer oveni. Undervejs flytter familien på fire først fra stuen i huset til campingvognen i haven og til sidst til en nedlagt grisefarm på landet, som familien finder på Facebook efter tre regnvejrsmåneder i campingvogn med madlavning i haven og toiletvogn i baghaven.

- Vi købte vores 60er-hus for 10 år siden, og det har en vild udsigtsgrund med 1000 kvadratmeter skov og ligger så højt, at vi kan se indsejlingen til Randers Fjord. Men indtil for et år siden udnyttede vi det ikke, og i udsigtsrummet var der bare et bryggers med et gasfyr, gamle rør og elinstallationer. Vi har dog altid drømt om at rive alle vægge ned og få et dobbeltrum med køkken og stue ud til skoven, så vi gik i gang, men drømmen viste sig at være en lang og voldsom proces, fortæller Flemming.

Byggetilladelse og våde bøffer

Udfordringerne starter med, at det kommende Kvik-køkken skal være i det gamle bryggers, så først skal de finde ud af, hvor gasfyr, rør og el skal placeres i huset. Det betyder en længere kamp med håndværkerne, som ikke kan blive enige om, hvordan det kan bygges lovligt. Da de endelig får planlagt husets udformning, får de afslag på byggetilladelsen fra kommunen og må starte helt forfra med tegninger og håndværkertilbud. Byggetilladelsen bliver godkendt i andet forsøg, men da de skiller det gamle hus ad, finder de ud af, at ingen af indervæggene er understøttet med sokkel og skal støbes op forfra. Samtidig skal alle rum graves ud med håndkraft og skovl, fordi ingen minigravere kan komme ind i det gamle 60er-hus.

- Alt blev skilt ad, og lige pludselig stod vi med et hus, hvor der kun var tag og vægge. Men nu er jeg helårsgriller, så idyltanken var, at mens vi renoverede, så kunne vi da bare bo i campingvognen ude i haven. Ungerne kunne lege der, jeg kunne grille lidt, og så ville det blive sådan lidt ferieagtigt. Men det stod så ned i stænger hele den sommer, og jo mere projektet trak ud, jo mere trætte blev vi af campinglivet med toiletvogn i haven og våde bøffer, påpeger Flemming.

Et multirum med udsigt

Efter yderligere fire måneder på en nedlagt grisefarm og så lige råd i vinduer, støbning af gulv som mislykkes, så der må ny betonvogn til og vandskade i den nye konstruktion, så kan familien Rasmussen endelig vende hjem til huset på skråningen i starten af december 2017. De kommer hjem til nyt badeværelse, ny entre og garderobe og ikke mindst et nyt køkken med panoramavinduer og udsigt til skoven og Randers Fjord. Det vigtigste rum i hele huset ifølge Flemming.

- Før var køkken og stue to separate rum, og vi var egentlig aldrig sammen. Nu har vi åbnet op og har det her store køkken på 50 kvadratmeter i hvidt med sorte paneler og et stort langbord, og så har vi en lille fordelingsgang med sofa og tv på den anden side. Det betyder, at vi har et multirum, hvor jeg kan nørde med madlavning, mens ungerne for eksempel leger eller laver lektier imens - og så er vi stadig sammen. Det er jo genialt, siger Flemming.

Kvik i Randers har været med gennem hele den bumpede renoveringsvej og har lavet om i køkkentegningerne hver gang, der er blevet lavet om i projektet. Og familien Rasmussen har fået leveret elementer af Kvik til både badeværelse, entre, garderobe og det nye Tinta-køkken.

- Når man ser vores hus udefra, så ser det ikke ud af noget særligt - det er jo bare et parcelhus. Men når folk træder ind i køkkenet, så bliver de fuldstændig draget af det, og det gør vi faktisk også selv stadig. Vi har nu et lækkert og funktionelt køkken, og når du kigger ud ad vinduet, så kan du bare se, så langt øjet rækker, fortæller Flemming.

Artiklen er sponseret af Kvik Randers, og du kan blive inspireret af familien Rasmussens nye køkkenserie her.

50 kvadratmeter og med udsigt til skoven og fjorden. Flemming Rasmussen elsker at nørde med madlavning i det nye køkken.
Et køkken med kant: Tinta-køkkenet fra Kvik, som familien Rasmussen valgte til huset i Assentoft.
Flemming Rasmussen mener, at året med renoveringskaos var det hele værd, fordi de i dag har fået deres drømmekøkken.
I det nye køkken er der plads til at leve ? og alle kan være med, uden at være i vejen. 
Flemming Rasmussen tilbringer gerne mange timer i køkkenet hver dag.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.