Annonce
Navne

Fra søndagsskolebarn til søndagsskolekonsulent

Lissen Margård Bendix Jensen. Foto: Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler
Lissen Margård Bendix Jensen kan 1. august fejre 30 års jubilæum i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.

RANDERS: Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) har et motto, der helt siden barndommen har betydet meget for den 57-årige Lissen Margård Bendix Jensen, der arbejder som konsulent i foreningens klubber og kirker i Randers, Djursland og Himmerland: “Giv det største til de mindste – Jesus til børnene”.

Organisationen har i dag knapt 300 klubber og en lang række sommerlejre og andre aktiviteter over hele landet.

Hele Lissen Margård Bendix Jensens barndomshjem var aktivt i kirke og missionshus, og hendes mor var leder i den lokale søndagsskole, hvor hun selv gik. Søndagsskolernes sommerlejre var et af årets højdepunkter for hele familien.

Annonce

Forældrenes engagement lagde bunden til den ildsjæl, Lissen er i dag.

Allerede før konfirmationsalderen var hun ungleder på den lokale søndagsskolelejr, hvor hun var blevet for gammel til at tage med som deltager. Igennem det, og det lokale FDF, lærte hun glæden ved at være frivillig i det kirkelige arbejde. Det betød, at hun var med i starten af en ny børneklub i nabosognet, blev lokal FDF-leder, osv. En glæde, der senest har ført med sig, at hun har taget en efteruddannelse som frivilligkoordinator.


At give det største til de mindste bliver jeg aldrig færdig med.

Lissen Margård Bendix Jensen, konsulent


Efter endt 10. klasse og HH i 1983 var Lissen i halvandet år konsulentmedhjælper i DFS. I foråret 85 var hun elev på Børkop Højskole, derefter pædagogmedhjælper i Langenæs Menighedsbørnehave i Århus og i Mariasøstrenes Børnehave i Vejle. Efteråret 1986 begyndte Lissen sin uddannelse på lærerseminariet i Århus og var under uddannelsen tilknyttet som vikar på Jakobskolen.

Efter endt uddannelse i sommeren 1990 blev Lissen ansat i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler som børnekonsulent i Københavns Stift med ansvar for klubbesøg, lejre og arrangementer i bybilledet. I 2000 blev hun ansvarlig for DFS’ udbud af kurser og materialer til klubber og kirker. I 2009 flyttede hun til Søften og har siden været tilknyttet klubber og kirker i Himmerland syd for Aalborg samt Randers og Djursland.

-  At give det største til de mindste bliver jeg aldrig færdig med, siger hun.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce