Annonce
Østjylland

Fra tanke til handling på Terma

Direktør Ole Graversen - selvfølgelig med det efternavn - fik æren af første spadestik. Senere kom turen til Knud-Erik Kjær fra CJ Group, som er hovedentreprenør, og borgmester Jan Petersen. Foto: Søren Andersen

Første spadestik på nyt byggeri. Første fase skal stå klar til sommerferien 2016. Der bygges for 40 millioner kroner - og investeres for endnu mere.

Terma er det erhvervsmæssige lyspunkt i Grenaa i disse år, hvor man ser frem til at fordoble medarbejderstaben fra tidligere 250 til 500 medarbejdere - og går det rigtigt godt, kan endnu flere komme til.

Annonce
Der bliver fyldt godt op på Terma-grunden, når byggeriets tre faser er afsluttet. Foto: Søren Andersen

Man forstod derfor de brede smil og den gode stemning, da man mandag med første spadestik markerede, at man nu går fra tanke til handling. Der skal bygges mange nye kvadratmeter i tre faser og ikke mindst skal der investeres i nye maskiner, fordi der simpelthen ikke er plads i de eksisterende rammer.

Projektleder Benny Dagholm bød velkommen og forklarede, at man står i den gunstige situation, at man hos Terma har kunder, der har betroet virksomheden produktionsprogrammer, der i bedste fald kan række langt ind i 2030'erne.

Den formulering dækker over, at man, uanset om Danmark beslutter sig for at købe jagerflyet F35 eller ej, har kontrakter på plads. Men går det, som de fleste venter, at Danmark måske i løbet af et halvt års tid beslutter sig for F35 til at afløse F16, så bliver kontrakterne af en meget længere varighed. Og samtidig er man inde i varmen hos kommercielle flyfabrikanter som Boeing og Airbus.

Byggeopgaven i Grenaa - den første i rigtig mange år hos Terma - er efter licitation tilfaldet CJ Group i Hårup nord for Aarhus. Den har alene en værdi af 40 millioner kroner - men der skal investeres det tredobbelte i nye maskiner og nyt udstyr.

»I dag sender vi et godt signal. Vi har gjort det godt. Og jeg ved godt, at vi er i det jyske og nogle vil spørge, om vi kan tillade os at prale af det, men det både kan og skal vi gøre,« sagde direktør Ole Graversen.

Han havde iført sig gummistøvler for at være bedst rustet til graveopgaven, men de viste sig at være unødvendige, da solen brød de grå skyer og sørgede for lune stråler, da arrangementet gik i gang.

»Vi har talt om det her i mange år. Men nu sker der noget. Vi går fra tanker og ideer til noget fysisk og vi vil se en meget større fabrik og flere medarbejdere. Allerede i år har vi ansat 30 nye og inden året er omme, er 20 yderligere kommet til. Og når vi målet om at være 100-150 medarbejdere mere inden for kort tid, så bliver vi nok nødt til at arbejde i nogle flere skift,« sagde Ole Graversen.

Borgmester Jan Petersen, S, fik også lov at grave i den hårde sandjord.

»Det her er en dejlig dag og det er stort for medarbejdere og ledelse. Og for os, som udefra har fulgt Terma i mange år. I er med til at brande Grenaa, som man siger, men I er også medtil at bevise, at industriproduktion ikke er død i Danmark. I er med til at give håb til mange af vore unge. Her er der uddannelse og solide job til arbejdskraft på alle niveauer. Og snart et letbanestop med navnet Hessel, som I har bedt om,« sagde Jan Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce