Annonce
Randers

Fragtskib med over 4000 kubikmeter gødning er gået på grund i Randers Fjord

Vores opmærksomme læser Carsten Moss Jensen opdagede fredag skibet. Foto: Carsten Moss Jensen
En opmærksom læser sendte fredag middag et tip om, at et fragtskib var gået på grund i Randers Fjord, og det havde han helt ret i. Det er fragtskibet Rix Emerald, der torsdag gik på grund ved Mellerup.

Randers: Randers Fjord er kendt for sine mange perler, og torsdag eftermiddag blev der altså tilføjet en ædelsten, da fragtskibet Rix Emerald gik på grund ved Mellerup.

Det er ikke så tit, at skibe går på grund i Randers Fjord. Det 88 meter lange skib har ligget der lige siden.

Skibet forlod havnen i Rostock tirsdag eftermiddag, og var efter knap et døgns sejlads på vej  gennem fjorden mod havnen i Randers. Og det var altså her, det gik galt.

Annonce

- Det er en lang indsejling, så en gang imellem går det galt, forklarer Per Sørensen, der er shipping manager ved SDK Shipping Randers, der er skibets agent.

- Engang imellem mister man kontrollen, og det var det, der skete her.

Per Sørensen forklarer, at der er blevet bestilt en slæbebåd, der kan trække skibet fri. Men for at kunne gøre det skal man lige vente på, at det bliver højvande.

- Vi regner med at kunne trække den fri fredag aften, så den kan fortsætte indsejlingen ind i Randers Havn, siger han til Avisen torsdag.

Skibet er ladet med

Der er ikke gået hul på skibet, så lasten er intakt. Derfor mener shipping manageren, at det skulle være en forholdsvis simpel operation at trække skibet fri.

- Det er jo det første, man tjekker, men alt ser fint ud, siger han.

Det 88 meter lange fragtskib har plads til cirka 4162 kubikmeter gods i lastrummet. Rix Emerald sejler i øjeblikket med en lidt ildelugtende last.

- Det er en ladning gødning, der skal til Randers, siger Per Sørensen.

Heldigvis for trafikken i fjorden har fragtskibet på intet tidspunkt blokeret for ind- eller udsejling. Det er nemlig gået på grund forholdsvis langt til den ene side.

Når det cypriotiske skib kommer fri, skal det først ind og aflevere lasten på Randers Havn, før det sejler videre ud i verden.

Det 88 meter lange skib gik på grund torsdag eftermiddag. Foto: Henrik Jakobi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce