Annonce
Randers

Frandsen spår: De næste to-tre år byder på optimisme i hussalg og byggerier

Ejendomsmægler John Frandsen spår at de næste to-tre år, er der optimisme og opgang i hussalget, og så kommer der et lille bump, inden det kommer til at gå godt igen. Pressefoto

Ejendomsmægleren deler optimismen, når det gælder købelysten hos boligkunderne. De næste to-tre år går det fremad, så kommer der et lille bump på vejen, hvor det standser op, spår John Frandsen.

Annonce

Randers: John Frandsen fra ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen er også med på den optimistiske vogn for tiden. Han mener, at det går godt med hussalget for tiden, og det kommer det til at gøre de næste to-tre år.

Sådan har konjunkturerne og tiderne det nemlig med at veksle op og ned, gerne med syv-otte års interval.

- Jeg plejer at kunne se det på antallet af byggetilladelser fra kommunen. Når de begynder at falde, så kommer vi ind i en periode, hvor det ikke går så godt. Mit bud er, at de næste to-tre år kommer vi til at se fremgang i byggeri og salg, og så kommer der et lille bump, hvor det går lidt tilbage, dog ikke i syv-otte år. Nærmere et til to år, tror jeg. Når så den tomme boligmasse er opslugt, så begynder det at gå godt igen, siger John Frandsen.

Han står i dag for 34 ejendomsmæglerbutikker, med erhverv og landbrug iregnet, dækkende fra Fredericia over Herning til hele Djursland med "headquarter", som han kalder det, i Randers.

Annonce

Parcelhuset er populært

Bynære boliger går rigtig godt. Lige fra de der ligger midt i midtbyen til den rundkreds af boliger lige uden om. Også parcelhuskvarterer går strygende, lyder det fra ejendomsmægleren.

- De kæmpe årgange fra 1945 og 1950 sælger deres boliger og vil gerne tættere på byen, og det levner en stor boligmasse af parcelhuse bygget i 1970, 1980 og 1990 som altid er nemme at sælge. Det går jo i ring. Børn, der er født og vokset op i parcelhus med ligusterhæk, vender tilbage og får børn der, siger John Frandsen.

Her taler vi om de kvarterer, der ligger tæt på byen eller næsten er integreret i byen, eller som om få år vokser sammen med Randers.

Det er Dronningborg, Vorup, Kristrup, men også Helsted, Harridslev, Assentoft, Stevnstrup og Råsted med flere.

- Det bedste er, hvis der er skole, indkøb og idrætshal, altså en lille by med det hele, siger John Frandsen.

Også singleboliger er ejendomsbranchen begyndt at tænke i, eftersom flere og flere vælger at bo alene.

- Så bynære kvalitetslejligheder på 65-85 kvadratmeter er også en vare, der ønskes, siger ejendomsmægleren.

Annonce

Tomme boliger på landet

Man kan så spekulere over, hvor der så kommer til at stå tomme boliger, fordi der bygges så meget nyt, eller fordi store bygninger i Randers ombygges til boliger. Et eller andet sted må der da komme tomme bygninger?

- Det er ikke i midtbyen. Her lykkedes det for det meste at bygge om til boliger eller leje ud til erhverv. Nej, det er længere ude på landet, det sker, siger John Frandsen.

Der, hvor det går knap så godt, og hvor der kommer til at stå boliger tomme, som med tiden bliver nedrivningsværdige, det er en tand længere ude end satellitbyerne til Randers.

- Det er Udbyneder, Udbyhøj, Gjerlev og længere væk fra Randers. Det er i hvert fald ikke her vi ser, at der bliver bygget nyt, siger han.

Og så efter lidt betænkningstid:

- Men det vil altid være populært med det, vi kalder landbrugsparceller ude på landet med en hektar land eller to til. Det er her, man kan have et par heste, og der er skøn natur, og hvor der er højt til himmelen. Og alligevel ikke særlig langt til byen. Det vil aldrig gå af mode, tror jeg, det er der nemlig også købere til, siger han.

Annonce

Seniorer lejer sig ind

Ifølge ham er det en trend i hele samfundet, at seniorer gerne går fra gældfrie huse til lejelejligheder.

- Mange ældre vil gerne leve et frit og selvstændigt liv, hvor de ikke behøver at passe og pleje en bolig. De vil hellere leje og så rejse, realiserede sig selv, spille golf og i det hele taget opleve frem for at have penge bundet i fast ejendom. Derfor ser vi at lejeboliger er i stærk fremdrift, og derfor er det også fornuftigt at have et miks af leje- og eje-boliger i en by, siger John Frandsen.

Der understreges, at det skal være gode lejemål. Skal gamle, historiske bygninger bygges om, skal det gøres i en ordentlig kvalitet, før der er lejere til det.

Og så mener John Frandsen i øvrigt også at bosætning i byen stadig vil øges.

- Folk i Aarhus for eksempel har også fået øjnene op for, hvor meget bolig man kan få for pengene ved at flytte til Randers. Og det tror jeg også vi vil se mere af i den kommende tid, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Kragballe efter overlegent pokalavancement: - Det ligger lunt i svinget at få den her sejr

Annonce