Annonce
Mariagerfjord

Frank er beviset: Det skal nok blive godt igen

Frank Madsen har haft en god hjælp i det GAIN-forløb, Mariagerford Kommune kan tilbyde folk med hjernerystelser. Pressefoto
39-årige Frank Madsen fra Hobro blev lovet, at det nok skulle blive godt igen, da han startede på et forløb for personer med senfølger fra hjernerystelse. Efter Mariagerfjord Kommunes GAIN-forløb sluttede, er han nu overbevist om, at fagpersonerne har ret.

MARIAGERFJORD: 23. september sidste år bød på en old boys fodboldkamp, som sluttede brat, da en spiller dumpede ind i målmanden Frank Madsen. Efter fodboldkampen fulgte halvanden måneds sygemelding på grund af følgerne af en hjernerystelse.

Mariagerfjord Kommune har netop færdiggjort et GAIN-forløb for deltagere med efterveer oven på en hjernerystelse. Gennem en henvisning fra egen læge kan deltagerne komme på et otte ugers forløb med deltagelse af en neuropsykolog fra Neurocenter Hammel samt ergoterapeut og fysioterapeut fra Sundhed og Træning i Mariagerfjord Kommune.

- Jeg har siden september, hvor jeg fik hjernerystelse, haft et virkelig godt samarbejde med min læge, som også henviste mig til GAIN-forløbet i Mariagerford Kommune, fortæller Frank Madsen.

Annonce

- Noget af det vigtigste ved forløbet er, at vi får at vide, at det nok skal blive godt igen, og at vi ikke skal være bange, understreger han.

GAIN-forløb

GAIN (Get going After concussIoN) er et otte ugers program for personer i Mariagerfjord Kommune, der har fået en hjernerystelse inden for de seneste 3-12 måneder og som oplever længerevarende symptomer som følge heraf.

Noget af det, der oftest møder personer med senfølger efter en hjernerystelse, er skræmmehistorier om personer, hvor senfølgerne varer ved, eller alle de ting, man ikke må, hvis man har en hjernerystelse. Frank Madsen synes i stedet, det var positivt at fokusere på alt det, man gerne må.


Noget af det vigtigste ved forløbet er, at vi får at vide, at det nok skal blive godt igen, og at vi ikke skal være bange.

Frank Madsen


- Forløbet har lært mig at stoppe op og mærke efter, så jeg kan være til stede for min familie, siger Frank Madsen.

I dag arbejder Frank Madsen 26 timer om ugen og forsøger at prioritere løbeture, da han gennem GAIN-forløbet har erfaret, at det har en positiv effekt at være fysisk aktiv.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce