Annonce
Læserbrev

Frank Nørgaard driver politisk plat på et barn

Læserbrev: Når byrådspolitikere misbruger deres magtposition, går det ud over borgerne. Og i denne situation er det gået nådesløst ud over en uskyldig dreng i 4. klasse på Nørrevangsskolen, hvor byrådsmedlem Frank Nørgaard fra DF skælder ud over islam på Facebook, vedhæftet et billede af drengen, som viste sin bededragt frem for klassen.

Det er for det første grotesk, at Frank Nørgaard tilsyneladende er ligeglad med stærke danske værdier som religionsfrihed og ytringsfrihed, som er beskyttet af grundloven. Og man kan da spørge sig selv, om Nørgaard mener, at han skal sidde som den store leder og egenrådigt bestemme, hvad man må ytre sig om og hvilken religion? Den form for kontrol leder tankerne hen mod Nordkoreas modbydelige diktaturregime.

Men det absolut værste i denne sag er, at en uskyldig dreng tages som gidsel i Nørgaards hadefulde korstog mod alle muslimer. Tænk at blive udstillet og udskammet på den måde uden at have gjort andet, end læreren har bedt om. Jeg vil gerne give den største opbakning til Hadi og understrege med to tykke streger, at han absolut intet forkert har gjort, og at der absolut intet er galt i at være muslim. Det er Nørgaard, der laver en stor fejl, og han tager fejl.

Lærerne på Nørrevangsskolen har heller intet forkert gjort. Vores folkeskoler har pligt til at undervise i vores samfund – både her i Danmark og verden rundt. Det gælder både historie, kultur, normer og værdier. Lærerne har desuden deres faglige frihed til at afgøre, hvordan undervisningen skal foregå. Når vi har så stærkt et samfund, som vi har i Danmark i dag, skyldes det netop, at vi alle er oplyste om alle mulige forhold i Danmark og i verden. Danmark fungerer ikke som Nordkorea og skal aldrig komme til det.

I grundloven står der skrevet i §67 og §70: "Borgerne har ret til at forene sig i samfund for at dyrke Gud på den måde, der stemmer med deres overbevisning, dog at intet læres eller foretages, som strider mod sædeligheden eller den offentlige orden", og "forbyder forskelsbehandling på grund af ens religiøse tilhørsforhold eller afstamning."

Hverken Hadi eller lærerne på Nørrevangsskolen forbryder sig mod ovenstående paragraffer, men det gør Nørgaard i beskæmmende grad, når han som byrådsmedlem forsøger at fortrænge oplysning og ytring omkring en bestemt religion.

At Nørgaard ønsker at diskutere religion og tilsyneladende også grundlovens rettigheder er vel et legitimt ønske som politiker. Men der, hvor Nørgaard fuldstændig rammer ved siden af, er, når han udstiller et barn, der går i 4. klasse. Det er så ulækkert og uhørt at drive politisk plat på den måde, og jeg er helt sikker på, at Nørgaard heller ikke selv ville ønske at se sine børn blive politisk udnyttet.

Det eneste rigtige at gøre er, at Nørgaard giver Hadi den største undskyldning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Friheden er skrøbelig. Den skal vi passe godt på.

Det er et fint og enkelt koncept for en fælles fejring af 75-året for befrielsen, som eventsekretariatet i Randers Kommune netop har lanceret. Sekretariatet stabler ikke fejringen på benene for os alle, men vi må selv virkeliggøre ideen om alsang overalt i vores kronjyske kommune. Vi må selv gøre en indsats, akkurat som vores kronjyske forfædre gjorde det i endeløs større skala, da de kæmpede mod den nazistiske besættelsesmagt i de fem forbandede år i første halvdel af 1940'erne. Det gør ikke noget, at vi selv må på banen og arrangere vores alsang i Havndal, Helsted og Hornbæk, i Værum, Vestrup og Vorup, i bydele og landsbyer overalt i den kommune, der dengang i krigsårene husede den måske vigtigste gruppe i den danske modstandsbevægelse. Det gør ikke noget, at vi selv må påtage os et ansvar for fejringen af den frihed, som vores forfædre genvandt, og som vi selv nyder godt af hver eneste dag. Tværtimod. Et medejerskab af fejringen af befrielsen gør blot festen endnu bedre for os alle. For en fest skal det være, en fest for friheden, selv om mange af vores forfædre betalte med livet for den frihed, der blev vores. Vi skylder vores forfædre, frihedskæmperne, at fejre den frihed, de betalte den allerhøjeste pris for. Frihedsbudskabet skal lyde overalt i vores kommune 4. maj klokken 20.35. Der skal være lys i alle vinduer. Der skal være Dannebrog i alle stænger. Der skal være sang i alle bydele og landsbyer - ikke kun på Skovbakken i storbyen i midten men overalt i den kommune, der husede Hvidstengruppen dengang. Som borgere i den kommune, hvor heltene i Hvidstengruppen havde hjemme, har vi en særlig forpligtelse, hvad angår fejring af den befrielse, som netop Hvidstengruppen havde en andel i. Vi skal ære de kronjyder, som dengang satte livet på spil for den frihed, der i dag er en grundsten i det moderne vestlige demokrati, som vi nyder at være borgere i, men som ikke er nogen selvfølge. Friheden er skrøbelig. Den skal vi passe godt på.

Randers FC For abonnenter

3 ting vi lærte af forårets første kamp: Indskiftere banker på

Annonce