Annonce
Randers

Frank Nørgaard føler sig provokeret af folkeskolelærer: - Hun har selv stukket næsen frem

Frank Nørgaard har delt et facebook-opslag fra en af kommunens folkeskolelærere. Han mener, opslaget er en direkte provokation rettet mod ham oven på bedekjortel-sagen fra Nørrevang. Arkivfoto: Annelene Petersen
Frank Nørgaard har igen skabt røre i den sociale andedam ved at dele et opslag fra en af kommunens lærere, der har undervist i islam. - Det er en klokkeklar provokation, siger Frank Nørgaard.
Annonce

Randers: Da Frank Nørgaard mandag aften valgte at dele folkeskolelærer Jannie Zaikowskas facebook-opslag på sin egen politiske profil, var det ikke en impulsiv handling.

Opslaget var lagt op af Jannie Zaikowska 3. februar og havde ligget på Facebook i to uger, og Frank Nørgaard var blevet gjort opmærksom på det, da han ikke selv er venner med Jannie Zaikowska på det sociale medie.

- Jeg blev informeret om opslaget for en uges tid siden, siger Frank Nørgaard, der ikke vil ud med, hvem der har gjort ham opmærksom på opslaget.

Opslaget var blevet drøftet internt i partiets bestyrelse og i byrådsgruppen, hvilket førte til, at man valgte at tage kontakt til lærerforeningen, skoledirektøren, borgmesteren, kommunaldirektøren samt Rismølleskolens leder og skolebestyrelse.

- Vi skrev til dem og vedhæftede opslaget, fordi vi mener, at man er gået for langt i forhold til målsætningen fra undervisningsministeriet, siger Frank Nørgaard.

Den henvendelse fik de lokale DF'ere dog ikke noget ud af.

- Vi havde forventet en dialog, men vi fik at vide, at man ikke ville gøre noget, og at lærerne har deres metodefrihed, siger byrådspolitikeren.

Annonce

Trusler

Den manglende imødekommenhed resulterede derfor i, at de tre byrådsmedlemmer fra DF besluttede at koordinere en fælles aktion.

- Vi aftalte, at vi alle skulle dele opslaget mandag klokken 13.45, siger Frank Nørgaard.

Som forventet afstedkom opslaget en masse reaktioner, både lokalt, men også fra folk langt væk fra. Opslaget er blevet delt 30 gange, blandt andre af folketingskandidat, Martin Henriksen (DF).

Kommentarerne spænder fra sympatitilkendegivelser for den pågældende lærer og enighed i, at der bliver undervist efter de gældende retningslinjer, til kommentarer om, at læreren skal fyres, og at islam fylder for meget i skolerne og samfundet.

På et opslag, delt af Jannie Zaikowskas mand, fremgår det, at der er kommet mange kommentarer på hendes oprindelige (nu slettede, red.) opslag, hvor der nævnes fyring, laves opkast-emojis og sågar er blevet skrevet "Satans landsforræder! Randers Reb....." i en kommentar.

Frank Nørgaard tilkendegiver, at han "godt var klar over", at et sådan opslag ville afføde kommentarer, men at han understreger, at han mener, at trusler ingen steder hører hjemme.

- Jeg tager afsindigt stor afstand fra trusler, siger han

Stod det til Frank Nørgaard, så var han efter eget udsagn også helst fri for at "tage de her kampe".

- Men der er tale om misforstået kulturberigelse. Når det kommer til kristendommen, så vil venstrefløjen gerne komme med religionskritik, men når det handler om islam, så forstummer den. Men ingen vil tage indrømmelsen på sig, og der er rygdækning fra Christiansborg, siger han om baggrunden for at dele opslaget.

Annonce

"Klokkeklar provokation"

Da Frank Nørgaard i sidste måned kommenterede på reaktionerne på Nørrevangsskolens opslag, udtalte han, at lærerne var tyndhudede, hvis de ikke kunne holde til kritik.

I dette tilfælde mener han, at Jannie Zaikowska især bør kunne holde til presset, da hun selv har været inde i politik og selv har stukket næsen frem.

- Med det hashtag, hun laver, så er det jo en klokkeklar provokation rettet mod mig, og samtidig bliver det lagt op samme dag, som der er byrådsmøde, hvor det er på dagsordenen, siger Frank Nørgaard.

- Desuden har hun selv selv stillet op til kommunalvalg, så hun kender de politiske spilleregler, siger han.

Han ser derfor heller ingen problemer i, at han har delt opslaget med lærerens navn og skole.

- Havde det været en hel tilfældig person, havde jeg overvejet at strege navnet ud, men ikke i dette her tilfælde, siger han.

Avisen har forsøgt at komme i kontakt med Jannie Zaikowska for at få en kommentar, men hun har ikke ønsket at udtale sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariagerfjord

17 coronasmittede på én uge i Mariagerfjord

Annonce