Annonce
Randers

Frank Nørgaard lod sig ikke påvirke af demonstranter

Foto: Annelene Petersen
Demonstrationen mod Frank Nørgaard, arrangeret af Randers mod Racisme, trak mandag eftermiddag cirka 50 fremmødte ind på Rådhustorvet. Hovedpersonen selv tog det med ophøjet ro og tog selfies foran de fremmødte.- Dejligt, at Randers mod Racisme er med til at promovere vores politiske standpunkter, var udmeldingen fra byrådsmedlemmet.
Annonce

Randers: Selv om regnen blev mere og mere insisterende, var cirka 50 mennesker, forud for byrådsmødet mandag eftermiddag, mødt frem for at demonstrere mod Frank Nørgaards udtalelser i forbindelse med Nørrevangsskolens billede af en dreng i muslimsk bededragt.

Det var Randers mod Racisme, der havde arrangeret demonstrationen, og initiativtager, Lisbeth Sand Pedersen, der forud for demonstrationen ikke turde sætte tal på, hvor mange der ville dukke op, var ganske tilfreds med fremmødet.

- Det er et meget godt fremøde. Vi frygtede jo lidt, at der kunne ville stå en fire-fem stykker af vores egne, sagde Lisbeth Sand Pedersen.

De fremmødte var en blanding af unge og gamle, og efter velkomst af Jakob Lausch Krogh fra Randers mod Racisme, blev der budt velkommen til den først af de fire indbudte talere, byrådsmedlem Kasper Fuhr fra Velfærdslisten. Derefter var det byrådsmedlem Frida Valbjørn (Ø) og det lokale folketingsmedlem, Charlotte Broman Mølbæk (SF).

Alle tre lagde i deres taler vægt på, at Frank Nørgaards udtalelser var urimelige angreb på lærernes undervisnings- og metodefrihed, og deres taler taler høstede klapsalver hos de fremmødte.

En af dem var Finn Almind, tidligere skoleleder på Oust Mølleskolen. Hans baggrund for at deltage i demonstrationen var både personlig og faglig.

- Jeg er her både som skolemand og privatperson, og jeg synes simpelthen, at det er utilstedeligt, at man blander sig, som Frank Nørgaard har gjort. Der er ikke begået noget lovbrud, men det er typisk for Dansk Folkepartis korstog, sagde den tidligere skoleleder.

Flere elever fra Nørrevangsskolens 10. klasse var mødt op for at støtte skolens 4.klasses elev, der ufrivilligt er blevet offer i et politisk slagsmål. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Tog selfies til Facebook

Eftermiddagens sidste taler var udenbys. Det var John "Fiskerlussing" Jørgensen fra Struer, der blev landskendt for sin video på Facebook rettet mod Dansk Folkepartis kampagne "Smid tørklædet og meld dig ind i Danmark" og han mente også, at det var en uhørt opførsel fra Frank Nørgaards side.

- Det er lidt lige som Simon Spies i sin tid. Dårlig omtale er bedre end ingen omtale, sagde han og gjorde det klart i sin tale, at han håbede at kunne være med til at gøre Frank Nørgaard og andre DF'ere arbejdsløse efter næste valg.

Hovedpersonen selv tog demonstrationen og de mange kritiske røster med ophøjet ro. Måske endda med en smule arrogance, ville nogle mene. Sammen med partifællerne, Nick Zimmermann og Susanne Nielsen, stod han i udkanten af demonstrationen og klappede på logoet af sin parti-jakke, og der blev også taget selfies med ryggen vendt mod demonstranterne.

- Jeg er da beæret over at få min egen demonstration, og jeg synes demonstrationen med alle tydelighed viser, at Randers mod Racisme bruger racismen som en undskyldning for at bringe politiske standpunkter op. Standpunkter, der alle ligger til venstre for SF, sagde Frank Nørgaard.

Et synspunkt, som partifællen, Nick Zimmermann delte.

- Randers mod Racisme kunne lige så godt hedde "Vendetta mod Dansk Folkeparti, sagde han.

Frank Nørgaards selfies blev efter demonstrationen lagt op på hans facebookprofil efterfulgt af en grise-emoji, inden han hastede til byrådsmøde, hvor han havde bragt sagen om den muslimske elev i bededragt op som et punkt på dagsordenen.

De tre byrådsmedlemmer fra Dansk Folkeparti, Susanne Nielsen, Frank Nørgaard og Nick Zimmerman så til fra sidelinjen, da cirka 50 fremmødte demonstrerede på initiativ fra Randers mod Racisme. Foto: Annelene Petersen
Det lokale folketingsmedlem, Charlotte Broman Mølbæk, var en af demonstrationens fire talere, og hun nævnte flere gange, at Frank Nørgaard havde misbrugt sin magtposition. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce