Annonce
Randers

Frank Nørgaard om Googles solcellepark-planer: Det er dårlig stil

Frank Nørgaard (DF) og Jens Meilvang (LA) har ret forskellige syn på nyheden om, at Google vil etablere solcelleanlæg i både Randers og Norddjurs. Collagefotos: Annelene Petersen og presse
Nyheden om, at Google planlægger at etablere solcelleparker i henholdsvis Randers og Norddjurs kommuner, vækkede fredag undren hos miljø- og teknikudvalgsformændene i begge kommuner. Men i Norddjurs er de glade.

Randers: Det var lidt af en overraskelse for mange, da datagiganten Google fredag formiddag offentliggjorde nyheden om, at man går massivt ind i investeringer i vedvarende energi i Danmark og derfor etablerer fem store solcelleparker, hvoraf de to skal have hjemsted i Randers og Norddjurs kommuner.

Ikke mindst i Randers Kommune, hvor blandt andre formand for miljø- og teknikudvalget, Frank Nørgaard (DF), blev lige så overrasket som alle andre.

I første omgang troede han ikke på, at det var muligt, men siden har det vist sig, at udmeldingen er god nok. Google indgår nemlig i et samarbejde med Better Energy, som i juli i år søgte kommunens planforvaltning om tilladelse til at etablere et solcelleanlæg på et areal sydøst for Gimming, der allerede i 2016 blev udlagt til solcelleanlæg. Og fordi plangrundlaget var i orden, var der tale om en ren ekspeditionssag.

Annonce

Anfægter metoden

Men Frank Nørgaard er ikke imponeret af den fremgangsmåde, som Google og Better Energy har gjort brug af.

- Jeg synes, den måde, Google har grebet det hele an på, er dårlig stil. Hverken borgere, udvalget eller byrådet har vidst noget. Jeg har allerede haft den første borger fra Harridslev i røret, der ville vide, om det var rigtigt, hvad der stod på amtsavisen.dk om solcelleanlægget i Gimming, siger Frank Nørgaard, der mener, det ville have været bedre, hvis det var investorer med lokal forankring, der stod bag solcelleanlægget.

- Det ville have klædt Google eller Better Energy at være mere åben omkring planerne. Det var jo ikke nævnt i ansøgningen, hvem firmaet arbejdede for, siger han.

Annonce

- Kom bare

I Norddjurs Kommune har miljø- og teknikudvalgets formand, Jens Meilvang (LA), en lidt anden tilgang til tingene end sin kollega i Randers.

For selvom Jens Meilvang fredag formiddag heller ikke umiddelbart havde hørt om etableringen af en Google-ejet solcellepark i Norddjurs Kommune, så hilser han i modsætning til Frank Nørgaard ideen velkommen.

- I Norddjurs Kommune har vi jo besluttet, at vi gerne vil have solcelleanlæg. Og jeg ved, at forvaltningen i øjeblikket arbejder meget aktivt med flere aktører, som har henvendt sig om mere eller mindre konkrete solcelleprojekter i kommunen. Så på den måde, skal Google være lige så velkommen her til kommunen som alle de andre, siger Jens Meilvang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Annonce